Macaristan’da diş kaplamaları

diş kaplama fiyatı macaristan budapeşte 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Macaristan’da diş kaplamaları hakkında bilmeniz gereken her şey! Budapeşte’de ortalama fiyat nedir? Macaristan’da başarılı diş kaplamaları için ipuçlarımız.

EniyiKlinik.com sizi Macaristan’daki diş kaplamaları hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Macaristan’da bir diş kaplamasının maliyeti nedir?

Macaristan’da kompozit kaplama 200 ila 300 € arasında, seramik kaplama ise 300 ila 400 € arasındadır. Bir diş kaplamasının fiyatı kullanılan malzemeye, hastanın karmaşıklığına, cerrahın itibarına ve kalış süresine göre değişir.

Kaplama türleriAvro cinsinden fiyat
Kompozit diş kaplaması235 €
Seramik kaplama350 €
Porselen kaplama320 €
Zirkonyum diş kaplaması230 €
E-max diş kaplama300 €

Diş kaplamaları: Macaristan’da diş tedavisi

Diş kaplamaları diş hekimliğinde en popüler tedavilerden biridir. Bu tedavi türü dişlerin parlaklığını geri kazandırır ve estetik açıdan hoş bir sonuç sağlar.

Bununla birlikte, diş kaplamaları nispeten pahalıdır ve bir konfor tedavisi olarak kabul edildikleri için Fransız Sosyal Güvenlik sistemi tarafından geri ödenmezler. Cüzdanınızı mahvetmeden diş kaplaması yaptırmak istiyorsanız, başka yerlere bakabilirsiniz.

Bunlar arasında Macaristan, çeşitli nedenlerden dolayı çok popüler bir destinasyondur. Lafı daha fazla uzatmadan, Macaristan’da diş kaplaması yaptırmanın neden tavsiye edildiğini öğrenin.

Diş kaplamaları nedir?

Diş kaplaması, ön dişlere uygulanan ince bir porselen tabakasıdır. Beyaz, bu diş kaplaması sağlıklı ve her şeyden önce son derece estetik dişlere sahip olmanızı sağlar. Diş kaplamaları çok incedir, genellikle en fazla 0,6 veya 0,7 mm kalınlığındadır.

Dişin yalnızca görünen kısmına takılan bir kabuktur. Başka bir deyişle, dişin arka kısmı açıkta kalır ve bu da estetik açıdan hiçbir fark yaratmaz.

Bu nedenle diş kaplamaları kozmetik diş hekimliğinin bir parçasıdır, yani asıl amaç bir hastalığı tedavi etmek veya bir dişi iyileştirmek değil, dişleringörsel görünümünü iyileştirmektir.

Diş kaplamalarından kimler faydalanabilir?

Diş kaplamalarının uygun bir tedavi olduğu birçok hasta vardır. Her şeyden önce, diş beyazlatmanın kesin sonuç vermediği sarı dişleri olan herkes.

Ancak bu tür bir diş tedavisi, ön dişlerinde üst üste binme, dişler arasında boşluklar veya herhangi bir garip pozisyon gibi başka kusurları olan herkes için de uygundur.

Diş kaplamaları hangi dişler için?

Yukarıda belirtildiği gibi, diş kaplamaları dişlerin görünümünü iyileştirmek için tasarlanmış protez bir cihazdır. Hiçbir şekilde bir dişi veya bir diş patolojisini tedavi etmek için tasarlanmış bir diş tedavisi değildir.

Sonuç olarak, diş kaplamaları yalnızca görünür dişlere, yani ön dişlere uygulandığında anlamlıdır. Bazı diş hekimleri, örneğin bir gülümsemede görünen tüm dişlerin beyaz ve iyi şekillendirilmiş olması için kaplamaları küçük azı dişlerine uygulamaya başlar.

Bu bölgeler günlük yaşamda görünmez olduğundan, bu noktanın ötesinde diş kaplaması uygulamanın kesinlikle bir anlamı yoktur.

Ayrıca bakınız: Macaristan’da diş implantları

Diş kaplamalarının faydaları

Gördüğümüz gibi, diş kaplamaları hastaya birçok avantaj sunmaktadır. Pratik anlamda, diş kaplamalarının faydaları 3 temel noktada özetlenebilir:

  • Dişlerinrengini değiştirir: diş kaplamaları geleneksel diş beyazlatma yöntemlerine göre daha güvenilir ve hepsinden önemlisi daha uzun ömürlü sonuçlar sağlar. Sonuncular genellikle karışık sonuçları nedeniyle eleştirilmektedir.
  • Yanlış hizalanmış dişlerin düzeltilmesi: diş kaplamaları, en belirgin yanlış hizalamaları bile gizlemek için iyi bir çözümdür. Ortodontik tedaviden kaçınmak isteyenler için bu yöntem idealdir.
  • Dişlerin şeklini iyileştirir: diş kaplamaları ayrıca çok küçük, kırık veya sadece kusurlu dişlerle ilişkili sorunları da düzeltir.

Gördüğünüz gibi, diş kaplamaları ön dişlerdeki akla gelebilecek hemen hemen her kusuru maskelemektedir. Uzun ve karmaşık bir tedaviye gerek kalmadan çekici ve ışıltılı bir gülümsemeye kavuşmak isteyen hastalar için basit ve etkili bir çözümdür.

Macaristan, diş kaplamaları için tercih edilen bir destinasyon

Macaristan, başta kaplama olmak üzere diş tedavisi için medikal turizmin en yüksek düzeyde olduğu ülkelerden biridir. Macaristan’da diş kaplaması yaptırmanın başta maliyet tasarrufu olmak üzere pek çok avantajı vardır.

Macaristan’da kaplama fiyatları Avrupa’ya kıyasla çok daha uygundur. Avrupa’da bir diş kaplamasının fiyatı 600 ila 1.000 € arasında tahmin edilirken, Macaristan’da sadece 350 ila 400 € arasındadır. Eğer birden fazla diş kaplaması yaptıracaksanız, aradaki farkın katlanması gerekir.

Özellikle diş kaplamaları sosyal güvenlik kapsamında olmadığından, Macaristan’a giderek ne kadar tasarruf edebileceğinizi hesaplamanıza izin vereceğiz. Maliyetin karşılıklı sigorta veya tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılandığı durumlar vardır, ancak bunlar son derece nadirdir.

Kusursuz bakım kalitesi

Macaristan diş tedavisi için uygun fiyatlar sunarken, bu kesinlikle kalite pahasına değildir. Ülke, deneyimli ve son derece yetkin diş hekimlerinin yanı sıra ekipmanlarının kalitesiyle de ünlüdür.

Budapeşte’deki ve ülkenin diğer şehirlerindeki klinikler, en son tıbbi gelişmelere uygun olarak son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılmıştır. Dolayısıyla, Macaristan’da diş kaplamalarınızı taktırdığınızda, tedavinizi mümkün olan en iyi şekilde gerçekleştirmek için mümkün olan en iyi ellerde olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Fiyat ve kalite, diş turizminiz için bu ülkeyi seçmenizdeki temel faktörlerdir.

Bu durumda, kalite en azından Avrupa’daki tedaviye eşitken fiyatların neden bu kadar uygun olduğu sorusu ortaya çıkmaktadır. Cevap oldukça basittir ve Macaristan’ın Avrupa’ya göre çok daha düşük olan yaşam standardı ve satın alma gücüyle ilgilidir. Sonuç olarak, diş ve tıbbi bakım genel olarak çok daha ucuzdur.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de diş kaplamaları

Neden diğer ülkeler arasından Macaristan’ı seçmelisiniz?

Macaristan’ın çok uygun fiyatlarla kaliteli diş bakımı sunan tek ülke olmadığı unutulmamalıdır. Türkiye gibi ülkeler de benzer hizmetler sunmaktadır. Öyleyse neden özellikle Macaristan’ı seçmeli ve diğer destinasyonlara tercih etmelisiniz?

Yakın ve ucuz bir seyahat

Macaristan coğrafi olarak Avrupa’ya nispeten yakındır. Bu size diş tedavisi için ucuz ve hızlı bir şekilde seyahat etme avantajı sağlar. Diğer ülkelerin aksine, Macaristan’da diş kaplamaları kısa ve uygun fiyatlı uçuşlarla hızlı bir şekilde takılabilir.

Çok sıkı hijyen standartları

Macaristan Avrupa Birliği üyesi olduğu için kliniklerde uygulanan hijyen önlemleri ve standartları Avrupa ve AB ülkelerindekilerle aynıdır.

Bu standartlar, diş tedaviniz için optimum güvenliği garanti ederekdünyadaki en katı standartlar arasında yer almaktadır. Tıp ve diş turizmiyle tanınan çok az ülke aynı standartlara sahiptir. Bir kez daha, bu Macaristan’ın lehine olan dengeyi değiştiren önemli bir avantajdır.

Macaristan’da diş kaplama türleri

Macaristan’da taktırabileceğiniz diş kaplamaları çeşitli kategorilere ayrılır. Bu farklı kaplama türleri, yapıldıkları malzemenin niteliğine göre ayırt edilir. Tüm diş kaplamaları aynı özelliklere sahip değildir ve hastanın profiline bağlı olarak az ya da çok uygundur.

Kompozit kaplamalar

Kompozit reçine kaplamalar piyasadaki en ucuz kaplamalar arasındadır. Çok uygun fiyatlı olduklarından, nispeten düşük bütçeli hastalar arasında popülerdirler. Kompozit veneerler diş çatlaklarını kapatmak için de çok uygundur. Ancak dayanıklılıkları sınırlıdır ve yaklaşık 5 yıllık bir ömür beklentisi vardır.

Zirkonyum kaplamalar

Burada seramik kaplama bir zirkonyum çerçeve üzerine yerleştirilir. Bu malzeme dişlerinize estetik açıdan hoş bir görünüm kazandırmada da son derece etkilidir.

Zirkonyum, dayanıklılığı sayesinde diş kaplamalarının daha uzun süre dayanmasını sağlar. Dahası, ışığın geçmesine izin vermez, bu da onu her zamankinden daha beyaz görünecek olan en hasarlı dişler için bile daha etkili hale getirir.

Ayrıca bakınız: Lumineers diş kaplamalarının Türkiye’deki fiyatı

E-max kaplamalar

E-max diş kaplamaları porselenden yapılmıştır. Son derece dayanıklı olmalarının yanı sıra piyasadaki en iyi kaliteyi sunarlar. Estetik açıdan hoş olmalarının yanı sıra, E-max veneerler kıyaslanamayacak kadar gerçekçidir ve gerçek dişlerden neredeyse ayırt edilemezler. E-max diş kaplamaları bozulmadan 15 yıldan fazla dayanabilir ve her zaman aynı parlak beyaz gülümsemeyi sunar.

Sundukları önemli avantajlara karşılık, E-max kaplamalar piyasadaki en pahalı kaplamalardır.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de Emax diş kaplamalarının fiyatı

Diş kaplamalarının öncesi ve sonrası fotoğrafları

Macaristan’da diş kaplamaları nasıl takılır?

Macaristan’da bir diş kliniğini veya muayenehanesini ziyaret ettiğinizde, kaplamaların takılmasıyla ilgili birkaç adım vardır.

İlk görüşme ve kaplama kalıplama

Her şeyden önce, diş cerrahı ile bir ön randevu alırsınız ve cerrah size ne tür bir işlemden geçeceğinizi ayrıntılı olarak açıklar. Daha sonra hazırlık aşamasına geçecektir.

Bu, dişlerinizin dış yüzeyinin 0,6 ila 0,7 mm‘lik kısmının ve marjinal yüzeylerinin yaklaşık 1,5 mm’lik kısmının çıkarılmasını içerir. Bu, gelecekte takılacak olan diş kaplamalarının kalınlığına karşılık gelir.

Daha sonra, diş hekimi dişlerinizin şeklinin bir ölçüsünü alır, çünkü diş kaplamalarının diş yapınıza uyacak şekilde yapılması gerekir.

Şeklin yanı sıra, bu görüşme sırasında takılacak diş kaplamalarının rengine de karar verilecektir, beyazın birçok tonu arasından. Diş hekiminiz profilinize göre seçmeniz gereken renk tonu konusunda size tavsiyede bulunabilir, ancak nihai seçim size aittir.

Bu ilk randevu sırasında diş hekimi bu arada dişlerinizi korumak için geçici kaplamalar da takacaktır.

Kaplamaların yapılması

Ismarlama diş kaplamalarının üretimi, yapılacak kaplama sayısına, kalıplama zorluğuna ve diş hekiminin deneyimine bağlı olarak 3 ila 5 gün arasında sürer. Operasyon iş günlerinde gerçekleştirilir. Bu arada, ülkede turist olarak günlerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaplamaların takılması

Sonunda büyük gün gelir. Cerrah daha önce takılmış olan geçici kaplamaları çıkarır ve ardından kalıcı kaplamaları takmaya devam eder. Operasyon hijyen standartlarına azami saygı gösterilerek gerçekleştirilir, çünkü bu kurallara uyulmaması kaplamaların hiç takılmamasına neden olabilir. Size kalan tek şey sonuca hayran olmak!

Macaristan’da bir diş kliniğini nasıl seçerim?

Diş kaplamaları çok karmaşık bir işlem olmasa da, kesinlikle yetkin bir cerrah tarafından takılması gerektiğini bilmelisiniz. Hijyen eksikliği veya yanlış takılmış bir kaplama diş etlerinizi enfekte edebilir, kaplamaların çıkarılması ve yenilerinin takılması gerekliliğinden bahsetmiyorum bile.

Bu nedenle, yüksek kaliteli bir diş kliniği veya muayenehanesi seçmek kesinlikle önemlidir. Macaristan diş bakımının kalitesiyle bilinse de, ülkedeki tüm diş hekimleri eşit yaratılmamıştır. Hem yetkin cerrahlar hem de çok daha az yetkin olanlar vardır.

Seçiminizi yapmak için ülkedeki en saygın kliniklere bağlı kalın. Ayrıca, sizin için en iyi kliniklerden randevu alacak uzman ajanslara da danışabilirsiniz.

Dahası, bu acenteler gerisini halledecek, uçak biletinizi ve otel odanızı sizin için ayırtacaktır!

Macaristan’da diş kaplaması ne kadara mal olur?

En önemli soru! Yüz binlerce hastayı Macaristan’da diş kaplatmayı tercih etmeye iten de bu ameliyatın maliyetidir. Tuna Nehri kıyısındaki diş ameliyatlarının maliyeti Avrupa’dakinden %50’ye kadar daha ucuz olabilir.

Budapeşte’de bir Emax veya Lumineers kaplama için 200 ila 400 € arasında ödeme yapmayı bekleyin. Ancak bu fiyat kullanılan malzemelere, prosedürün karmaşıklığına ve cerrahın itibarına göre değişir. Kesin bir fiyat ve Budapeşte’deki en iyi kozmetik cerrahtan bir görüş almak için kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi isteyin.


Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, ameliyatınızın başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de indirimli bir fiyatla.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.


‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️