Türkiye’de Septorinoplasti

septori̇noplasti̇ 2 1 1
Tarafından yazılmıştır Erika

Türkiye’de septorinoplasti hem burnunuzun hem de septumunuzun onarılmasını içerir.

EniyiKlinik.com Türkiye’de septorinoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de septorinoplasti fiyatları

Türkiye’de septorinoplastinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 2.300 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.700 € ile 2.900 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Septorinoplasti2300 €

Septorinoplasti nedir?

Sık sık ağız kuruluğu yaşıyor musunuz? Horluyor musunuz? Burnunuzdan nefes almaya çalıştığınızda bunu zor ya da imkansız mı buluyorsunuz? Eğer öyleyse, bir burun estetiğine ve daha spesifik olarak bir septorinoplastiye ihtiyacınız olabilir.

Septorinoplasti hem burnunuzun (rinoplasti olarak da bilinir) hem de septumunuzun (septoplasti olarak da bilinir) onarılmasını içerir. Septum, burun deliklerinizi ayıran küçük doku duvarıdır.

Septum atipik olarak yer değiştirmişse, yani sapmışsa septorinoplasti gerekli olabilir. Septum deviasyonunun ne anlama geldiğini merak ediyor olabilirsiniz, yani burnunuzun içindeki septumun duvarı bükülmüş veya kavisli olduğunda, havanın bir kısmının geçmesini engeller.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de rinoplasti fiyatları

Travma gibi bir yaralanma nedeniyle burnunuzun şekli bozulmuşsa da septorinoplasti gerekli olabilir. Daha çekici bir burun isteyen kişiler de bu operasyonu geçirebilir. Bu ameliyatı daha önce geçirdiğiniz burun ameliyatı ile ilişkili sorunları düzeltmek için de geçirebilirsiniz. Septorinoplasti ile daha kolay nefes alabilecek ve daha çekici bir buruna sahip olabileceksiniz.

Septorinoplasti teknikleri

Türkiye’de septorinoplasti için iki yaklaşım vardır;

  • Açık yaklaşım: Türkiye’de açık septorinoplasti genellikle klinik merkezdeki doktorun ameliyat edilecek bölgeye daha kolay erişebilmesi için yapılır. Açık yaklaşımda, kolumella genişliği boyunca bir kesi yapılır ve cilt kaldırılır, böylece daha fazla görünürlük ve daha fazla mükemmellik elde edilir. Bu yaklaşımın birçok avantajı vardır çünkü cerrah burun ucu da dahil olmak üzere burnun tüm yapısına erişebilir. Bu yaklaşım, cerrahi hataları veya diğer estetik veya yapısal sorunları düzeltmek için revizyon septorinoplastide sıklıkla gereklidir. Bu yaklaşım, burnun daha kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılmasını gerektiren hastalar için de kullanılabilir.
  • Kapalı yaklaşım: Bu genellikle burun deliğinin içinden modifiye edilecek alanlara girilerek yapılır. Kapalı septorinoplasti küçük düzeltmeler ve modifikasyonlar için uygun olabilir. Bu yaklaşım daha az invazivdir, bu da daha az iyileşme süresi ve daha az şişlik anlamına gelir. Kesiler burun deliklerinin içinde yapıldığından, görünür bir yara izi olmayacaktır. Kapalı septorinoplasti genellikle burun ucunun sadece küçük bir rekonstrüksiyonuna ihtiyaç duyan hastalara uygulanır.

Türkiye’de Septorinoplasti

Türk cerrahlar özellikle septorinoplasti konusunda son derece deneyimli olduklarından, plastik cerrahi Türkiye’de özellikle septorinoplasti için çok popüler hale gelmiştir. Türk plastik cerrahların sahip oldukları zengin bilgi birikimi sayesinde doğal görünümlü septorinoplasti sonuçları elde edebildikleri kanıtlanmış bir gerçektir. İstanbul’daki septorinoplasti işlemlerinden sonra hastalarımız şehirde dolaşmanın keyfini çıkarmaktadır, çünkü İstanbul’da alışveriş yapmak da septorinoplasti maliyeti gibi çok uygundur.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de ikincil rinoplasti fiyatları

Türkiye’de septorinoplasti ameliyatı genellikle 1 ila 2 saat sürer ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Septoplasti ameliyatınızdan sonra herhangi bir ağrı veya rahatsızlık yaşamanız durumunda, Türkiye’de kaldığınız süre boyunca haftanın 7 günü, günün 24 saati bakım servisimiz hizmetinizdedir.

Türkiye’de septorinoplastinin faydaları

İstanbul’da septorinoplasti için alacağınız tedavi paketi, ihtiyacınız olabilecek her şeyi içerir ve en iyi fiyat garantisi ile birlikte gelir:

  • Ücretsiz danışmanlık
  • İstanbul’un en iyi cerrahlarından biriyle septorinoplasti ameliyatı
  • 4 yıldızlı bir otelde 6 gece konaklama
  • 1 gece hastanede yatış
  • Tüm transferler özel araçla
  • Kişisel asistan
  • Gruplar için özel indirim
  • Ücretsiz check-up ve periyodik takip

Septorinoplasti sonrası iyileşme

Septorinoplasti sonrası iyileşme süreci yavaş ve zorlu olacağından hastanın sabırlı olması gerekecektir. İstanbul’da septorinoplastiden hemen sonra hasta burnuna yapıştırılmış bir burun ateli ile uyanacak ve doktorun kullandığı tekniğe bağlı olarak büyük olasılıkla içine bir burun tamponu yerleştirilecektir.

Kapalı septorinoplasti veya açık septorinoplastiden üç gün sonra hastaların biraz ağrı hissetmesi normaldir. Septorinoplastinin erken iyileşme döneminde morarma ve şişlik de çok normaldir. Morarma ve şişliklerin çoğu ilk ay içinde kaybolur, ancak hastaların septorinoplastiden tamamen iyileşmesi yaklaşık bir yıl sürer.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de etnik rinoplasti fiyatları

Klinik doktoru, kanama ve şişme riskini azaltmak için ameliyattan sonraki birkaç hafta boyunca belirli talimatlara uymanızı isteyebilir. Ameliyatın zorluğuna bağlı olarak hastanın bu talimatların tümüne ihtiyacı olmayabilir:

  • Uyurken başınızı yüksekte tutacak şekilde 2 veya 3 yastıkla uyuyun.
  • Septoplastiden sonraki birkaç hafta boyunca hastaların burunlarını sümkürmelerine izin verilmez.
  • Fermuar veya düğme gibi önden birleşen giysiler giyin; başınızın üzerinden çekmeniz gereken gömlek, süveter veya kapüşonlu sweatshirt gibi giysiler giymeyin.
  • Ameliyattan üç hafta sonra morarma ve şişliklerin azalması gerekir.
  • Burun kanamasına neden olmamak için beş haftaya kadar. Aerobik ve koşu gibi yorucu aktivitelerden kaçının.
  • 4 ila 6 hafta sonra hastalar yorucu aktivitelere başlayabilir.

Septorinoplasti sonuçları:

septorinoplastiden 3 ila 6 ay sonra sonuç göstermeye başlayacaktır :). Kıkırdak ve materyalin zaman içinde kayması veya yeniden şekillenmesi her zaman mümkündür. Türkiye’de septorinoplastiden sonra bir yıl veya daha uzun süre çeşitli değişiklikler meydana gelebilir.

Çoğu hasta septorinoplasti prosedürünün septum deviasyonunun neden olduğu solunum güçlüğü gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olduğunu düşünmektedir. Bir hastanın septorinoplasti ile bekleyebileceği iyileşme miktarı kişiden kişiye değişir.

Bazı hastalar operasyondan sonra bile hala semptomları olduğunu fark edebilir ve burunlarını ve septumlarını daha da iyileştirmek için ikinci bir septorinoplasti yaptırmayı seçebilirler.

Türkiye, plastik cerrahi fiyatlarının uygun olması ve Türk plastik cerrahların yaptıkları işte çok deneyimli olmaları nedeniyle çok popüler bir ülke haline gelmiştir. Hastalar septorinoplasti prosedürünün fiyatını kendi ülkelerindeki fiyatlarla karşılaştırdıklarında, Türkiye’de çok uygun olduğunu ve doktorların kalitesinin çok yüksek olduğunu fark ediyorlar. Yani bu bir kazan-kazan durumu. Buraya gelen hastalar bizim tarafımızdan ameliyat edildikleri için septorinoplasti gibi işlemlerden aldıkları sonuçlar doğal görünecektir.

Ayrıca okuyun: İstanbul’da ultrasonik rinoplasti fiyatları

Her hasta, yaşına, burun yapısına ve ameliyatın uygunluğuna göre kişiselleştirilmiş bir tedavi planından yararlanır.

Septorinoplasti için ameliyat öncesi ve sonrası talimatlar

Aşağıdaki talimatlar septorinoplasti ameliyatı öncesinde ve sonrasında uyulması gereken genel bilgilerdir. Septoplasti ameliyatı sonrasında Türkiye’deki cerrahınız tarafından verilen talimatlara uyulmalıdır.

Ameliyat öncesi talimatlar

Önemli not:
Hastanın hamile olma ihtimali veya herhangi bir sağlık sorunu varsa operasyon İPTAL edilecektir (anestezist hastayı ameliyathaneye almadan önce kontrol edecektir).

Ameliyattan iki hafta önce:

  • Alkol ve sigara içmeyi bırakın. Nikotin kan dolaşımını etkileyerek ameliyatınızın sonucunu etkileyebilir ve anesteziden kaynaklanan komplikasyon riskini artırabilir.
  • İbuprofen (Advil, Motrin), aspirin, anti-enflamatuar ilaçlar veya E vitamini içeren herhangi bir ürün almayın.

Ameliyattan bir gün önce:

  • GECE YARISINDAN SONRA HIÇBIR ŞEY YEMEYIN VEYA IÇMEYIN.

Ameliyat günü:

  • Hastalar hastaneye gitmeden önce duş alabilirler
  • Hastalar makyaj yapmamalıdır. Saçlarında herhangi bir ürün olmamalı, tırnak cilası ve takma kirpikler çıkarılmalıdır.
  • Hastalar yanlarında bol kıyafetlerden oluşan bir çanta ve rahat ayakkabılar getirmelidir.
  • Hastalar takı takmamalı veya değerli eşyalarını getirmemelidir.

Ameliyat sonrası talimatlar

  • Hastalar iki hafta boyunca sigara veya alkol kullanmamalıdır.
  • Hastalar bir hafta boyunca burunlarını yıkamamalıdır.
  • Burun atelini son muayeneye kadar çıkarmayın
  • Hastalar ameliyat günü ve sonrasında dolaşabilirler, ancak kan pıhtılaşmasını önlemek için bacaklarını da sık sık hareket ettirmelidirler.
  • İlk birkaç gün kendinizi yorgun hissetmeniz normaldir.
  • Tüm ilaçları cerrahınız tarafından belirtildiği şekilde alın.
  • Ameliyattan sonraki 24 saat boyunca kesilerin etrafında rahatsızlık.
  • Bir hafta boyunca morarma ve şişlik beklenir ve nihai sonuçların görülmesi 6 ila 12 ay arasında sürebilir.
  • Muayenenizden sonra yapışkan şeritler yerleştirilecektir. Bunları 5 gün boyunca temiz ve kuru tutun, ardından çıkarabilirsiniz.
  • İlk başta, enfeksiyonu önlemek için kesilerinizi tamamen kuru tutarak sırtınız suya dönük şekilde hızlı bir duş alabilirsiniz.

Septoplasti geçiren hastalar bir gece hastanede kalırlar ve operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir. Hastaların iyileşme süreçlerinin sorunsuz geçmesini sağlamak için plastik cerrahlarının talimatlarına uymaları çok önemlidir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Yazar hakkında

Erika

Benim adım Erika. 10 yıldan fazla tıbbi araştırma yaptıktan sonra, 2018'den itibaren kendimi bilimsel ve tıbbi yazarlığa adamayı seçtim. Kozmetik, diş, bariatrik ve oküler cerrahi gibi çeşitli alanları kapsayan bir uzmanlık geliştirdim. Bu yeni yönelim bilgimi paylaşmamı sağlıyor.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️