Tunus’ta sekonder rinoplasti

ikincil rinoplasti için fiyat 1
Tarafından yazılmıştır Erika

Giderek daha fazla hasta ikincil burun estetiği için Tunus’a seyahat etmektedir, çünkü operasyon çok daha ucuza mal olmaktadır. Tunus’ta her yıl dünyanın dört bir yanından gelen hastalar üzerinde yaklaşık 10.000 estetik cerrahi operasyon gerçekleştirildiği tahmin edilmektedir.

EniyiKlinik.com sizi Tunus ‘taki ikincil rinoplasti hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Tunus’ta ikincil rinoplasti fiyatı

Tunus’ta ikincil rinoplastinin ortalama maliyeti 1.900 €‘dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 3 saat sürer. Kalış süresi 7 gündür ve hastanede kalış süresi 1 gecedir. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir.

İşlem türüFiyat Tunus
İkincil rinoplasti1900 €

İkincil rinoplasti nedir?

Revizyon rinoplasti olarak da bilinen sekonder rinoplasti, önceki bir rinoplastinin sonuçlarını düzeltmek için tasarlanmış cerrahi bir prosedürdür.

Hastaların ikincil bir rinoplasti yaptırmasının birçok nedeni vardır. En yaygın olanları

  • İlk ameliyattan tatmin edici olmayan sonuçlar;
  • Burun deformitelerinin neden olduğu solunum problemleri;
  • Ya da yerine getirilememiş estetik istekler.

Başka bir deyişle, amaç burnun görünümünü veya işlevselliğini düzeltmektir. Ne yazık ki, ilk operasyon kıkırdak üzerinde iç ve dış yara izleri bıraktığı için bu operasyonlar genellikle daha karmaşıktır.

İkincil rinoplasti kimler içindir?

İkincil rinoplasti rekonstrüktif bir ameliyattır ve ilk rinoplasti ameliyatını geçirmiş ancak sonuçları yeterli olmayan herkes tarafından uygulanabilir. Ancak belirli kriterlerin karşılanması gerekir:

Öncelikle, birincil r inoplasti en az 12 ay önce yapılmış olmalıdır. Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, cerrah ameliyatı yapmayı reddedebilir. Bunun nedeni, bir burun estetiğinin tamamen iyileşmesinin 12 ay kadar sürebilmesidir, bu nedenle bunu yapana kadar üzerinde ameliyat yapmak imkansız olacaktır.

Hastalar 18 yaş veya üzerinde olmalıdır. Ancak ciddi sağlık sorunları olan hastalar istisnai olarak ikinci bir operasyon geçirebilirler.

Son olarak, ikincil rinoplastinin tüm hastalar için her zaman tavsiye edilmediğini ve bu prosedürün en iyi seçenek olup olmadığını deneyimli bir cerrahla görüşmek gerektiğini unutmamak önemlidir.

Rinoplasti için neden Tunus’u seçmelisiniz?

Tunus’un kozmetik cerrahi operasyonları açısından birçok avantaj sunduğu açıktır.

Fransızca konuşulan bir ülke

Her şeyden önce Tunus’un Fransızca konuşulan bir ülke olduğunu belirtmek gerekir. Bu da cerrahlar ve tıbbi ekiple iletişimin kolay olduğu anlamına geliyor. Bu çok önemlidir, çünkü sonucun mümkün olduğunca iyi olmasını ve hastanın beklentilerini karşılamasını sağlamak için herkesin birbirini anlayabilmesi gerekir. Aynı durum ameliyat sonrası takip için de geçerlidir. Herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için talimatlar anlaşılmalı ve harfiyen yerine getirilmelidir.

Deneyimli plastik cerrahlar

Tunus ayrıca deneyimli ve iyi eğitimli plastik cerrahlarla doludur. Bunların çoğu Fransa’da eğitim görmüştür. Tunus’un ayrıca çok sıkı bir sağlık politikası vardır ve bakım kalitesi genellikle suçlamanın ötesindedir.

Modern altyapı ve son teknoloji hastaneler

Son olarak, Tunus’un son yıllarda kozmetik cerrahi için gözde bir yer haline gelmesinin iyi bir nedeni var. Hastalar ameliyat olmak için Avrupa’nın dört bir yanından geliyor. Bunun nedeni, son teknoloji tıbbi ekipmanlarla donatılmış ultra modern altyapı ve ameliyathanelerdir.

Sekonder rinoplastinin avantajları nelerdir?

İkincil rinoplastinin birçok avantajı vardır.

Hastalar bekledikleri buruna kavuşurlar

İkincil rinoplasti bir yandan burnun görünümünü düzeltirken, çok daha doğal ve uyumlu bir sonuç verir. Hastalar sevdikleri bir yüze ve en başından beri bekledikleri bur una kavuşurlar. Ve bu paha biçilemez bir şeydir.

Burun işlevselliğini geliştirir

Görünümün ötesinde, doğası gereği etnik olabilen ikincil rinoplasti, hastalar için hava dolaşımını ve dolayısıyla nefes almayı kolaylaştırmak için burnun yapısını ve şeklini düzeltmeyi de amaçlar. Ne yazık ki, hastaları konsültasyona gelmeye motive eden şey genellikle budur.

Yenilenmiş özgüven

Son olarak, başarısız olan veya tatmin edici bulunmayan bir primer rinoplasti genellikle hastalar için travma ile sonuçlanabilir. Sonuçta burun yüzün merkezinde yer alır ve hızlı bir şekilde komplekslere yol açabilir. Neyse ki, revizyon ameliyatı geçirenlerin büyük çoğunluğu başarılı bir operasyonun ardından özgüvenlerini yeniden kazan maktadır.

Operasyon nasıl gerçekleşir?

Prosedür 3 aşamada gerçekleşir:

İlk konsültasyon

Cerrahın mümkün olduğunca iyi hazırlanabilmesi için genellikle güncel profil fotoğrafları ve ilk ameliyata ait tıbbi notlar istenir. İlk konsültasyon sırasında cerrah, sorunu tartışmak için hastayla görüşür. Bu durumda :

  • İlk ameliyat sırasında neler olduğu;
  • Hastanın neden ikinci bir ameliyat olmak istediği ve ameliyatı düşündüğü;
  • Hastanın beklentileri ve istekleri nelerdir?
  • Hangi çözümlerin mevcut olduğu.

Plastik cerrahın hastanın isteklerini tam olarak anlayabilmesi için iyi bir iletişim hayati önem taşır. Bu, bir eylem planı hazırlamak için neyin mümkün olup neyin olmadığını değerlendirmesini sağlayacaktır.

Buna karşılık, cerrah hastaya güven verebilmeli ve her ikisinin de aynı dalga boyunda olması için mümkün olduğunca iyi iletişim kurabilmelidir.

Ne yazık ki, ilk rinoplasti sonrası etkilere bağlı olarak bazı beklentilere her zaman ulaşılamayabilir.

Ameliyat günü

Öncelikle hasta, operasyona girmek için seçtiği Tunus estetik kliniğine gitmeye davet edilir. Tüm ekip hastayı rahatlatmak için hazır bulunur. İkincil rinoplasti operasyonu, cerrahi prosedürün karmaşıklığına bağlı olarak genel anestezi (en yaygın olanı) veya lokal anestezi altında gerçekleştirilebilir. Her durumda operasyon ağrısızdır.

Ameliyattan uzman bir Tunuslu cerrah sorumludur ve ona başka uzmanlar da eşlik edebilir. Bir kez daha, her şey karmaşıklığa ve düzeltilecek soruna bağlıdır.

Bir rinoplasti genellikle 1 ila 3 saat arasında sürer, ancak ikincil bir rinoplasti genellikle biraz daha uzun sürer, çünkü önceki operasyon sırasında bazı dokular değişmiştir.

Son olarak, operasyon bazen ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir, yani hasta sağlık kuruluşunda sadece birkaç saat kalır. Ancak genel olarak, operasyon hastanede bir gece kalmayı gerektirir ve sonrasında hastalar evlerine gidebilirler.

Ameliyat sonrası aşama

Ameliyattan sonra burnu yerinde tutmak için üzerine bir alçı yerleştirilir ve bu alçı yaklaşık bir hafta sonra çıkarılır. Rahatsızlık hissi oluşabilir ve yüz şişebilir veya biraz daha hassas hale gelebilir. Bu normaldir. Genellikle sadece birkaç saat sürer.

Benzer şekilde, göz ve burun çevresinde sıklıkla morarma ve şişlik görülür, ancak bu geçicidir ve 7 ila 10 gün arasında sürmelidir. Daha sonra burun, istenen sonuç elde edilene kadar kademeli olarak sönecektir.

Ayrıca ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca eğilmemeniz, burnunuzu güçlü bir şekilde sümkürmemeniz ve burnunuzu birkaç ay boyunca güneşe maruz bırakmamanız tavsiye edilir. Plastik cerrahın yara bakımı ve ilaç tedavisine ilişkin talimatlarına uymak da önemlidir.

Alınması gereken önlemler

Sekonder rinoplasti karmaşık bir cerrahi prosedür olabilir ve operasyondan önce ve sonra bazı önlemler alınmalıdır.

Ameliyattan önce

Öncelikle, cerrah ameliyattan önce alınması gereken tüm önlemleri bildirmekle yükümlüdür. Bunlar genellikle şunları içerir:

  • Ameliyattan önce içki veya sigara içmemek;
  • Yüzünüzü temizlemek, sakalınızı veya bıyığınızı tıraş etmek vb;
  • Anti-enflamatuar ilaçlar veya antikoagülanlar almayın.

Ameliyattan sonra

Burnun son şeklini alması genellikle 3 ila 12 ay arasında sürer. Bu nedenle sabırlı olmak gerekir.

  • İlk birkaç gün: Burun tıkanıklığını önlemek için burun boşluklarının yıkanması önerilir. Hastalar genellikle ertesi gün çok fazla çaba sarf etmeden günlük aktivitelerine devam edebilirler. Mesleki faaliyetlere alçı çıkarılır çıkarılmaz devam edilebilir, ancak daha önce değil.
  • İlk birkaç ay: Kan basıncında yükselmeye neden olabileceğinden herhangi bir spor aktivitesine katılmamanız tavsiye edilir. Şoklara neden olabilecek faaliyetlerden de kaçınılmalıdır.

Tunus’ta ikincil rinoplastinin riskleri nelerdir?

Sıfır risk diye bir şey yoktur. İkincil burun estetiği bazen özellikle anestezi veya operasyonun kendisiyle bağlantılı bir dizi komplikasyona yol açabilir. Kontur düzensizlikleri, enfeksiyonlar, burun asimetrileri, çirkin yara izleri, ilerleyici deformiteler..

Komplikasyonlar oldukça nadirdir, ancak meydana gelebilirler. Bu nedenle hastaların istenmeyen etkiler konusunda önceden bilgilendirilmesi önemlidir.

Tunus’ta ikincil rinoplasti ameliyatı ne kadara mal olur?

Tunus’ta rinoplasti ameliyatlarının fiyatlarının çok cazip olduğu ve bazen Avrupa’dakinden 3 kat daha ucuz olabildiği bir gerçektir. Bu yüzden her yıl binlerce hasta bu yolculuğa çıkıyor. Fiyatlar, seçilen kliniğe, operasyonun karmaşıklığına ve cerrahın deneyimine bağlı olarak 1.900 ila 2.500 € arasında değişmektedir.

Son söz

Tunus’ta ikincil rinoplasti yaptırmak giderek yaygınlaşıyor. Plastik cerrahi maliyetlerinin çok düşük olması nedeniyle cazip bir destinasyon ve hastalar artık bu seyahati yapmaktan çekinmiyor.


En iyi fiyata doğru kliniği seçmekte zorlanıyor musunuz? Koordinatörümüz Tunus’taki operasyonunuzun başarılı olması için size ücretsiz olarak yardımcı olacaktır. Bizden ücretsiz fiyat teklifi isteyin.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Erika

Benim adım Erika. 10 yıldan fazla tıbbi araştırma yaptıktan sonra, 2018'den itibaren kendimi bilimsel ve tıbbi yazarlığa adamayı seçtim. Kozmetik, diş, bariatrik ve oküler cerrahi gibi çeşitli alanları kapsayan bir uzmanlık geliştirdim. Bu yeni yönelim bilgimi paylaşmamı sağlıyor.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️