Türkiye’de retina dekolmanı tedavisi

Türkiye’de retina dekolmanı tedavisi mi düşünüyorsunuz? Bu nihai kılavuz, İstanbul’daki prosedür, iyileşme ve maliyet hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Fiyat teklifi isteyin ve Türkiye’de göz ameliyatı için en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de retina dekolmanı tedavisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de retina dekolmanı tedavisinin maliyeti nedir?

Türkiye’de retina dekolmanı tedavisinin maliyeti 1900 € ile 4500 € arasında değişmektedir. Fiyat, retina dekolmanının seviyesine, tedavinin zorluğuna ve süresine, ilaç maliyetine, cerrahların deneyimine ve itibarına ve klinik veya hastane tarafından talep edilen ücretlere göre değişir.

Türkiye’de retina dekolmanı tedavisi 3200 €

Giriş

Işık çakmaları, bulanık görme veya görüş alanınızda karanlık bir perde algısı mı yaşıyorsunuz? Bu belirtiler retina dekolmanı belirtileri olabilir. Bu, kalıcı görme kaybını önlemek için hızlı müdahale gerektiren ciddi bir göz rahatsızlığıdır.

Göz doktorunuz tarafından size retina dekolmanı teşhisi konuldu ve Türkiye’de tedavi olmak mı istiyorsunuz? Bu kılavuz size bu Akdeniz destinasyonunda tıbbi tedavi hakkında bilmeniz gereken temel bilgileri sunmaktadır.

Retina dekolmanı nedir?

Retina dekolmanı, her yıl dünya çapında 10.000 kişiden 1’ini etkileyen oftalmolojik bir acil durumdur (1). Retina, kendisini destekleyen doku tabakasından ayrıldığında meydana gelir. Bu durum retina hücrelerini oksijen ve besin maddelerinden mahrum bırakarak uçuşan noktalar, görüşünüzün bir kısmında koyu bir pus, ışık parlamaları ve ani görme keskinliği kaybı gibi semptomlara yol açar.

Nedenine bağlı olarak üç ana retina dekolmanı türü vardır:

  • Eksüdatif ret ina dekolmanı : Retina altında sıvı birikmesinden kaynaklanan çok yaygın olmayan bir formdur. İltihaplı kan damarlarından veya anormal şekillerden kaynaklanan sızıntılardan kaynaklanabilir. Bir göz tümörü veya yaşa bağlı makula dejenerasyonu (AMD) durumunda da ortaya çıkabilir.
  • Traksiyonel retina dekolmanı: Bu, proliferatif diyabetik retinopati veya oküler enflamasyonun ikincil bir etkisidir. Bu form, retina yüzeyindeki yara dokusu büzüldüğünde ve sonunda retinayı destek tabakasından uzaklaştırdığında ortaya çıkar.
  • Regmatojen retina dekolmanı: Bu en yaygın tiptir. Genellikle yaş, şiddetli miyopi veya oküler travma ile ortaya çıkar. Retinada bir delik veya yırtık olduğunda ortaya çıkar. Gözde bulunan vitreus sıvısı bu çatlaktan geçer ve retinanın altında birikir. Bu da sonunda retinanın destek tabakasından ayrılmasına neden olur.

Bu retina dekolmanlarının her biri Türkiye’de belirli bir şekilde tedavi edilebilir. Bu nedenle, mümkün olan en iyi göz ameliyatını belirlemek için bir uzmanla ilk konsültasyon gereklidir.

Türkiye’de kök hücre tedavisi hakkındaki dosyamızı okuyun

Türkiye’de retina dekolmanı için farklı tedavi türleri nelerdir?

Türkiye’de retina dekolmanı için çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan birinin seçimi ve uygulanması esas olarak durumunuzun ciddiyetine ve dekolmanın konumuna bağlıdır. Her durumda, her tedavi yüksek nitelikli bir göz doktoru tarafından ameliyat gerektirir.

Skleral girinti

Bu, göz duvarına karşı yerinde tutmak için retinaya uygulanan çekişi azaltmak için tasarlanmış cerrahi bir prosedürdür. Diğer şeylerin yanı sıra,skleral girinti, gözün etrafına bir bant veya halka (silikon veya süngerden yapılmış) yerleştirerek retinanın kendini yeniden bağlamasına izin verir.

Türkiye’de Vitrektomi

Vitrektomi , gözün içindeki vitreus jelinin bir gaz veya yağ kabarcığı ile değiştirilmesini içeren bir prosedürdür. Bu enjeksiyon, retinanın göz duvarına karşı doğru pozisyonuna dönmesini sağlayarak dekolman durumunda çekişi azaltır.

Pnömatik retinopeksi

Vitrektomide olduğu gibi, pnömatik retinopekside de cerrah göze küçük bir gaz kabarcığı enjekte eder. Bu, kopan retinayı nazikçe duvara doğru iter, böylece retina orijinal konumuna geri dönebilir. Cerrah, yırtıkları kapatmak için lazer fiksasyonu veya kriyoterapi ile operasyonu tamamlar. Vitrektominin farkı, gaz kabarcığının yavaş yavaş dağılması ve retinanın tedavi tarafından oluşturulan yara izleri sayesinde bağlı kalmasıdır.

Argon lazer

Bu, retina dekolmanını lazer göz ameliyatı kullanarak tedavi etmek için invazif olmayan bir yöntemdir. Lazerden yayılan ışık küçük yanıklara neden olarak retinada yara izleri oluşturur. Bu yara izleri herhangi bir yırtığı veya deliği kapatır. Bu, dekolmanın bir sonucu olarak gözün içine sıvı sızmasını önler. Dahası, bu tedavi retinanın stabilize edilmesinde ve gelecekteki dekolmanların önlenmesinde etkilidir.

Retina dekolmanı tedavisi için neden Türkiye’yi seçmelisiniz?

Türkiye, yüksek kaliteli tıbbi altyapısı ve dünyaca ünlü oftalmoloji uzmanları ile ünlüdür. Buna ek olarak, Türkiye’deki klinikler retina dekolmanlarını etkili bir şekilde teşhis ve tedavi etmek için optik koherens tomografi (OCT) ve floresan anjiyografi gibi en son teknolojileri kullanmaktadır.

Türkiye’deki hastaneler ve klinikler uluslararası hastaları tedavi etme konusunda da uzun bir deneyime sahiptir. Nitekim tıbbi ekipler çok dillidir ve tedavi süreci boyunca kişiselleştirilmiş destek sunarlar.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Retina dekolmanı hakkında sıkça sorulan sorular

Türkiye’de retina dekolmanı tedavisinde başarı oranı nedir?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de retina dekolmanı tedavisinde başarı oranı %90 civarındadır.

Retina dekolmanının başlıca nedenleri nelerdir?

Retina dekolmanının başlıca nedenleri arasında göz hasarı, yaşlanma, diyabet, şiddetli miyopi ve travmaya neden olan göz ameliyatı öyküsü yer almaktadır.

Retina dekolmanının uyarı işaretleri nelerdir?

Dikkat edilmesi gereken uyarı işaretleri bulanık görme, ışık çakmaları, yüzen cisimler ve görüş alanında karanlık bir perdedir.

Retina dekolmanı ameliyatı ne kadar sürer?

Retina dekolmanı ameliyatı, prosedüre ve operasyonun karmaşıklığına bağlı olarak genellikle 1 ila 2 saat arasında sürer.

Retina dekolmanı ameliyatından sonra iyileşme süresi ne kadardır?

İyileşme kademeli olarak gerçekleşir. Ameliyattan bir ay sonra normal mesleki faaliyetlerinize devam edebilir ve iki ay içinde normal spor faaliyetlerinize katılabilirsiniz. Görme yetiniz ameliyattan sonraki bir yıl içinde tamamen stabil hale gelecektir.

Türkiye’de sağlık sigortası retina dekolmanı tedavisini karşılıyor mu?

Türkiye’de retina dekolmanı tedavisi için sağlık sigortası kapsamı, esas olarak sigortacınızın sözleşmenizde koyduğu koşullara bağlıdır.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️