Türkiye’de prostat kanseri tedavisi

Türkiye’de prostat kanseri tedavisi mi düşünüyorsunuz? Bu nihai kılavuz, İstanbul’daki prosedür, iyileşme ve maliyet hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Fiyat teklifi isteyin ve Türkiye’de başarılı bir tedavi için en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de prostat kanseri tedavisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de prostat kanseri tedavisinin maliyeti nedir?

Türkiye’de prostat kanseri tedavisinin ortalama maliyeti 7.500 ila 19.000 Avro arasındadır. Prostat kanseri tedavisinin fiyatı kanserin türüne ve evresine, seçilen tedaviye ve hastanın genel sağlık durumuna bağlıdır. Ayrıca hastaneye ve olanaklarına, cerrahın deneyimine ve ilaçların maliyetine de bağlıdır.

Türkiye’de prostat kanseri tedavisi7500 €

Giriş

Prostat sadece erkeklerde bulunanbir salgı bezidir . Genç erkeklerde yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde olan bu bez, mesanenin altında, rektumun hemen önünde yer alır.

Bu küçük bez, spermin içerdiği sıvının bir kısmını üreterek erkek üreme sisteminde çok önemli bir rol oynar.

Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen 2. kanser türüdür. 2020 yılında teşhis edilen 1,4 milyondan fazla yeni vaka ile dünya çapında gerçek bir halk sağlığı sorununu temsil etmektedir.

Prostat kanseri nedir?

Prostat kanseri, prostat bezindeki anormal hücreler kontrolsüz bir şekilde çoğalmaya başladığında gelişen kötü huylu bir tümördür.

Çoğunlukla 60 yaşın üzerindeki erkekleri etkileyen prostat kanseri, 40 yaşın altındaki hastalarda daha nadiren teşhis edilir.

Bu kanser türü genellikle yavaş ilerlese ve bazı taşıyıcılar yaşlılıktan ölse de, daha agresif formları da vardır. Bunlar vücudun diğer bölgelerine hızla yayılarak metastatik prostat kanserine yol açar.

Prostat kanserinin erken belirtileri nelerdir?

Prostat kanserinin erken evreleri genellikle hiçbir belirti vermez, bu nedenle erken teşhis çok önemlidir.

Öte yandan, hastalığın daha ilerlemiş bir formu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi belirti veya semptomla kendini gösterebilir:

  • İdrar yapma zorluğu;
  • İdrar yaparken ağrı veya yanma;
  • Özellikle geceleri sık idrara çıkma isteği;
  • Mesaneyi tamamen boşaltamama hissi;
  • İdrarda veya menide kan;
  • Ağrılı boşalma;
  • Pelvik bölgede ağrı veya rahatsızlık;
  • Kilo kaybı.

Bununla birlikte, bu semptomlar kanserli olmayan diğer sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir. Basit bir üriner enfeksiyon veya iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH) ile bağlantılı olabilirler, bu nedenle kesin bir teşhis için bir doktora danışmak önemlidir.

Türkiye’de Parkinson hastalığının tedavisi, akciğer kanserinin tedavisi ve beyin tümörlerinin tedavisi hakkındaki dosyamızı okuyun.

Türkiye’de prostat kanseri taraması

Dijital rektal muayene (DRE ), üroloğun prostatın şeklindeki veya kıvamındaki herhangi bir anormalliği tespit etmesini sağlayan rutin, hızlı ve ağrısız bir testtir.

Herhangi bir şüphe varsa, PSA ölçümünü içeren bir kan testi yapılır. Prostat tarafından üretilen bu protein, anormal derecede yüksek olduğunda organda bir anormallik olduğunu gösterebilir ve bu anormallik kansere bağlı olabilir veya olmayabilir.

Prostat biyopsisinden önce şüpheli bölgelerin bulunmasına yardımcı olmak için multiparametrik MR (prostatın ayrıntılı manyetik rezonans görüntülemesi) yapılabilir. Bazen transrektal ultrason (TRUS) kullanılarak yapılan prostat biyopsisi, prostat dokusundan örnek alınmasını içerir ve patolojik inceleme kanserli hücrelerin varlığını doğrular veya doğrulamaz ve türlerini belirler.

Son olarak, tespit edilen kanserinevresini ve agresifliğini değerlendirmek için MRI veya PET (pozitron emisyon tomografisi) taramaları gibi ek testler kullanılır.

Türkiye’de hangi prostat kanseri tedavileri mevcuttur?

Prostat kanseri hastalarına kapsamlı bir bakım yolu sağlamak için Türkiye, modern tıp teknolojileri ve yaklaşımlarından oluşan optimal bir yelpaze sunmaktadır.

Her hastanın prostat kanseritedavisi çeşitli kriterlere göre belirlenir: kanserli kitlenin boyutu, türü ve derecesi, hastanın genel sağlık durumu da unutulmamalıdır.

İşte Türkiye’de mevcut olan ve bazıları kombine edilebilen tedavi seçenekleri.

  • Dikkatli izleme : Bazı durumlarda, erken tespit edilen prostat kanseri sadece yakın ve düzenli izleme gerektirir (PSA seviyeleri ve biyopsiler);
  • Cerrahi (radikal prostatektomi) : Retropubik (alt karın bölgesinde kesi) veya perineal (anüs ve skrotum arasında kesi) ve muhtemelen robotik olan bu prosedür prostatın tamamını çıkarmayı amaçlar. Laparoskopik cerrahi (karın duvarında küçük kesiler) veya prostatın transüretral rezeksiyonu gibi diğer daha az invaziv cerrahi yöntemler seçilebilir. Deriyi açmadan prostatın iç kısmının kısmen çıkarılmasını içeren ikincisi, üretrayı takip eden bir rezektoskop kullanır.
  • Radyoterapi : Bu tedavi prostat kanseri hücrelerini yok etmek için yüksek yoğunluklu radyasyon verir. Radyoterapi ya harici (yaygın radyoterapi) ya da dahili (brakiterapi) olarak uygulanır.
  • Kemoterapi: anti-kanser ilaçları damar enjeksiyonları veya ağız yoluyla uygulanır.
  • Diğer ilaç tedavileri: hormon tedavisi, immünoterapi veya diğer hedefe yönelik tedaviler ( Lu-177 gibi radyofarmasötik ilaçlar) hastalıkla mücadeleyi tamamlar;
  • Kriyoterapi: Kanser hücrelerini yok etmek için son derece düşük sıcaklıklar kullanılır;
  • HIFU (Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Ultrason): hedefe yönelik ultrason, invazif olmayan bir prosedürde termal ablasyon sağlar.

Prostat kanseri tedavisinin yan etkileri nelerdir?

Prostat kanseri orijinal organın ötesine yayıldığında ağrıya, erektil disfonksiyona ve hatta inkontinansa neden olabilir.

Buna ek olarak, hastalıkla mücadele etmek için kullanılan cerrahi, kemoterapi veya radyoterapi gibi tedavilerin yan etkileri de olabilir.

Bu yan etkiler şunları içerir

  • Yara izinin iyileşmesini beklerken idrarı boşaltmak için kullanılan mesane kateteri nedeniyleağrı (alt karın, penis ucu);
  • Kırmızı kan hücrelerindeki düşüş nedeniyleyorgunluk;
  • Ereksiyonu sürdürmede zorluk;
  • Sinir hasarına bağlıidrar kontrol sorunları;
  • Çeşitli ağrı türleri, özellikle de ileri aşamada kemik veya sinir ağrısı.

Bu semptomlar, hastanın yaşam kalitesini iyileştirmek için uygun tıbbi yönetim gerektirir.

Prostat kanseri tedavisi sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Prostat ameliyatı geçiren bir hasta, ameliyattan yaklaşık 4 gün sonra hastaneden taburcu edilir ve yaklaşık iki hafta sonra normal faaliyetlerine devam edebilir.

Hastanın üriner sistem kaslarının normal işlevini yeniden kazanmasıgenellikle birkaç hafta ila birkaç ay sürer .

Cerrahi olsun ya da olmasın prostat kanseri tedavisi gören hastaları desteklemek içinkapsamlı, yüksek kalitelitakip şarttır.

Hastalığın ilerlemesini takip etmeye, herhangi bir nüksü tespit etmeye ve yan etkileri yönetmeye odaklanan tedavi sonrası izlemeye ek olarak, bu şunları içerir:

  • Rehabilitasyon bakımı (fizyoterapi)
  • Diyet konsültasyonları;
  • İnkontinans gibi yan etkileri yönetmek içinuzman tıbbi bakım ;
  • Psikolojik destek.

Prostat kanseri tedavisi için neden Türkiye’yi seçmelisiniz?

Prostat kanseri tedavisi için medikal turizm destinasyonu olarak Türkiye’yi seçmek, paranızın karşılığını almanın yanı sıra bir dizi avantajdan yararlanmak anlamına gelir.

  • Türkiye’deki hastanelerin ve kliniklerin üroloji bölümleri, en iyi Batılı kuruluşlarla aynı ileri teknolojiyle donatılmıştır. HIFU teknolojisini de içeren bu ileri tıbbi teknoloji, hastalar için daha etkili bir tedavi sağlamaktadır.
  • Prostat kanserini tedavi eden Türk sağlık kuruluşları dünyanın en iyileri arasındadır. Onkoloji alanındaki uzmanlıklarıyla tanınan bu kuruluşların birçoğu ESMO (Avrupa Tıbbi Onkoloji Derneği) tarafından onaylanmıştır. Bazıları OECI (Avrupa Kanser Enstitüleri Organizasyonu) tarafından akredite edilmiştir.
  • Çok sayıda yüksek nitelikli onkoloji uzmanı , ileri tedavi tekniklerini kullanarak hastalarına sunulan bakımın mükemmelliğini garanti etmektedir. Bazı doktorlar yurtdışında (Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, vb.) bulunan seçkin meslektaşlarıyla işbirliği yapmaktadır
  • Türk hastaneleri, sadece kişiselleştirilmiş ve özenli değil, aynı zamanda hızlı olan multidisipliner bakımlarıyla da ünlüdür.
  • Türkiye’ye, özellikle de Boğaz’ın bu güzel bölgesinde yer alan İstanbul’a yapılan tıbbi bir seyahat sırasında, uluslararası hastalar iyi bir iyileşme için elverişli bir ortamdan yararlanırlar.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Prostat kanseri tedavisi hakkında sıkça sorulan sorular

Prostat kanseri tedavisi için İstanbul’daki en iyi hastaneler hangileridir?

İstanbul’daki birçok tanınmış hastane arasında Şişli Memorial Hastanesi, Anadolu Sağlık Merkezi, Medipol Mega Üniversite Hastanesi, Okan Üniversitesi Hastanesi ve Acıbadem bulunmaktadır.

Prostat kanseri tedavisi için Türkiye’de minimum kalış süresi nedir?

Prostat kanseri tedavisi gören bir hasta ortalama 4 gün hastanede kalmaktadır. Ancak tedavi sonrası bakım için en az 21 gün Türkiye’de kalmaları gerekmektedir. Hastalar ayrıca tıbbi yolculuklarında kendilerine eşlik edilmesini planlamalıdır.

Prostat kanseri için beklenen yaşam süresi nedir?

Erkeklerde en sık görülen 2. kanser olmasına rağmen, prostat kanseri çok yüksek bir genel sağkalım oranına sahiptir. 5 yılda %98’e yakın olan bu oran, erken teşhis edilmesi halinde %100‘e ulaşmaktadır. Ancak metastatik evrede hayatta kalma şansı sadece %28’dir.

Prostat alınmasının sonuçları nelerdir?

Prostatın tamamen çıkarılmasından sonra, yaklaşık 5 erkekten 1’iidrar kaçırma sorunu yaşar ve %40’ı ereksiyon güçlüğü çeker. Ancak bu işlevler zaman içinde iyileşebilir. Bu durumlarda, tıbbi cihazlar yardımcı olmak için kullanılabilir.

Prostat kanserine ne sebep olur?

İleri yaş, etnik köken (siyah erkekler daha fazla etkilenir), obezite, kusurlu genlerin kalıtımı, cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklar ve yüksek IGF-1 hormonu seviyeleri gibi çeşitli faktörler prostat kanseri riskini artırır.

Prostat kanserinin farklı türleri nelerdir?

Prostatik intraepitelyal neoplazi (PIN) prostat kanserinin kanser öncesi formudur. Genellikle adenokarsinoma, daha nadiren sarkoma, küçük hücreli karsinoma, karsinoid tümör, skuamöz hücreli karsinoma veya ürotelyal karsinomaya dönüşür.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️