Türkiye’de koklear implant

Türkiye’de koklear implant ameliyatı olmayı mı düşünüyorsunuz? İstanbul’da koklear transplantasyon hakkında her şeyi öğrenin: Prosedür, Maliyetler, İyileşme. İstanbul’da başarılı bir tedavi için ücretsiz fiyat teklifi alın.

EniyiKlinik.com Türkiye’deki koklear implant cerrahisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiyenin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de koklear implant fiyatı

Türkiye’de, İstanbul’da bir koklear implantın fiyatı 17.000 ila 20.000 Avro arasında değişmektedir. Türkiye’de bir koklear implantın maliyetini çeşitli faktörler etkileyebilir: hastane seçimi, cerrahın becerisi ve itibarı, seçilen koklear implantın türü, seyahat ve konaklama, sigorta kapsamı vb.

Türkiye’de koklear implant17,000 €’dan başlayan fiyatlarla

Türkiye’de işitme sağlığını geri kazandırmak için koklear implant cerrahisine odaklanın

İşitme kaybı genellikle yaşlıların bir hastalığı olarak düşünülür. Ancak, bir yetişkinin yanı sıra küçük bir çocuğu veya yeni doğmuş bir bebeği de etkileyebilir. Engelleyici olabilir. Neyse ki tıp dünyası uzun bir yol kat etti. Artık işitme rahatsızlığını ortadan kaldırmak ve işitmeyi yeniden sağlamak için etkili bir çözüm var. Bu, koklear implant ameliyatıdır. Hastanın hafif, orta veya ileri derecede işitme kaybı olup olmadığına bakılmaksızın işe yarayabilir.

Şu anda birçok Fransız hastanesi koklear implantasyon hizmeti sunmaktadır. Tedavinin maliyeti ve ilgili masraflar oldukça yüksektir. Hastalar en az 20.000 € ödemeyi beklemelidir. Ancak, herkes sosyal güvenlik kapsamına uygun değildir.

Birçok kişi yeniden duyabilmek için yurtdışındaki bir klinikte koklear implantasyon yaptırmayı tercih etmektedir. Türkiye ve özellikle İstanbul, çeşitli nedenlerden dolayı işitme sağlığına kavuşmak için en popüler destinasyondur. Bu destinasyon kapılarını uluslararası hastalara açmaktadır. Ayrıcamedikal ve güzellik turizmi alanında da sağlam bir üne sahiptir.

Türkiye’de koklear implant nedir?

Cihaz ve rolü

Koklear implant, işitme sorunları olan kişiler için etkili bir çözümdür. Kulağa elektronik bir cihaz yerleştirilmesini içerir. Cihaz hafif, orta veya ileri derecede işitme kaybını gidermek için tasarlanmıştır. Geleneksel bir işitme cihazı kullanmanın işe yaramadığı durumlarda mükemmel bir alternatiftir.

Cihaz, koklea veya Corti organına yerleştirildiği için bu şekilde adlandırılmıştır.

Spiral şeklinde ve içi boş olan bu kulak, kulağın son kısmında yer alır. Önemli işlevi, tüm ses bilgilerini koklear sinir aracılığıyla beyne iletmektir. Bir kişi bu şekilde duyabilir.

Bu organ hasar gördüğünde işlevini kaybeder. Hasta, özellikle gürültülü bir ortamda sesleri algılayamaz ve kelimeleri anlayamaz. Hatta derin sağırlıkbile gelişebilir. Koklear implant, işitme sinirinin başlangıcını uyararak ses hissinin geri kazanılmasına yardımcı olabilir.

Bileşenleri

Koklear implant çok bileşenli bir cihazdır. Özellikle şunlardan oluşur:

  • Kokleaya yerleştirilecek, bir işlemci, bir anten ve elektrotlardan oluşan bir iç parça;
  • Dahili bileşenlere bağlı bir kulak kancası şeklinde mikrofonlu bir işlemci ve bir bataryadan oluşan harici bir parça.

Cihazın her bir bileşeninin belirli işlevleri vardır. Mikrofon sesleri alır, analiz eder ve elektrik sinyallerine dönüştürür.

Bu sinyaller antene gönderilir ve anten de bunları radyo aracılığıyla dahili işlemciye iletir.

Bu alıcı her bir sinyalin kodunu çözecek ve ardından bunları her bir elektroda elektrik darbeleri olarak gönderecektir. İmpulslar işitme sinirinin farklı bölgelerine iletilecektir. Ürettikleri sesler beyne ulaşır.

Bu cihazı yerleştirmek için cerrahi bir operasyon planlanmalıdır. Bu genel anestezi altında gerçekleşir. Bir KBB cerrahı tarafından yönetilen yetkin bir tıbbi ekip tarafından gerçekleştirilir.

Türkiye’de koklear implant için ideal aday kimdir?

Türkiye’ de koklear implant, işitme sorunlarına yenilikçi bir çözümdür. Şunlar için tasarlanmıştır

  • Doğuştan sağır olan kadın veya erkekler;
  • Başka bir cihazla hafifletilemeyen ciddi bir işitme kaybı yaşayan kişiler;
  • Konuşmayı anlamak için işitme cihazına ihtiyaç duyan hastalar.

İşitme cihazları 12 aylıktan itibaren çocuklara takılabilir. Mümkün olduğunca erken takılmalıdır. Bu, sonucun kalitesini artırabilir. Herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Türkiye’de koklear implant ameliyatı için prosedür nedir?

Türkiye ‘ye tıbbi seyahatin bir parçası olarak koklear implant ameliyatı oldukça uzun bir süreçtir. Birkaç aşamadan oluşmaktadır.

Koklear implant ameliyatı için hazırlık

Ameliyattan önce tam bir değerlendirme yapılması gerekir. Prosedürün hasta için uygun olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Doktor bu süreç sayesinde ameliyat öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken önlemleri de belirleyebilir. Değerlendirme şunları içerir:

  • Kapsamlı bir işitme testi ;
  • Koklea ve iç kulağın durumunu değerlendirmek için kafatasının CT veya MRI taramasını içeren bir tıbbi muayene;
  • Hastanın tıbbi geçmişinin analizi;
  • Odyologlar ve bir KBB profesörü ile tartışma oturumları.

Ameliyat

Ameliyat günü hasta hastanede beklenir. Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir. Cerrah, cihazın iç kısmını implante ederek başlar. Kulağın arkasında küçük bir kesi yapar. Daha sonra kokleaya erişmek için mastoid kemikte küçük bir delik açacaktır.

Elektrot dizisi daha sonra dikkatlice organın içine yerleştirilir. Bu hassas bir işlemdir. Mükemmel bir işitme sonucu elde etmek için yerleştirme hassas olmalıdır. İşitme implantının geri kalan dahili bileşenleri kulağın arkasındaki derinin altına yerleştirilir.

Operasyon 2 ila 4 saat arasında sürer. Kesi daha sonra kapatılır. Ameliyat edilen kulak büyük bir bandajla örtülür. Bu bandaj ertesi gün hasta hastaneden taburcu edilmeden önce çıkarılacaktır. Doktor bir hafta sonra kesilen bölgenin durumunu kontrol edecektir. Eğer enfeksiyon yoksa dikişler alınır.

İyileşme dönemi

Çoğu durumda hasta gece boyunca gözlem altında kalır. Ameliyatla ilişkili ağrıyı hafifletmek için ağrı kesiciler alınır. Enfeksiyon riski varsa antibiyotikler de gereklidir. İyileşme 4 ila 6 hafta sonra tamamlanır. Ancak hastalar operasyondan bir veya iki hafta sonra aktivitelerine devam edebilirler.

Aktivasyon

Koklear implant ameliyattan üç hafta sonra aktive edilmelidir. Prosedür, harici bileşenlerin takılmasını içerir. Daha sonra iç parçaya bağlanırlar. Bu işlem odyologlar tarafından gerçekleştirilir. Ayrıca hastanın işitme algısını geliştirmek için implantı programlamaları gerekir.

Rehabilitasyon

Koklear implant takılan bir hastanın düzenli olarak takip edilmesi gerekir. Cihaz tek bir randevuda programlanmaz. Hasta ayrıca işitsel eğitim ve konuşma terapisi de dahil olmak üzere rehabilitasyondan geçmelidir. Beynin koklear implantın çalışma şekline uyum sağlaması için zamana ihtiyacı vardır.

Türkiye’de bir koklear implanttan sonra ne gibi sonuçlar bekleyebilirim?

Türkiye’de koklear implantın işitme rehabilitasyonu ve programlaması uygun şekilde yapılmalıdır. Bu, tatmin edici bir sonuç sağlayacaktır. Elbette, operasyon normal işitmeyi geri getirmez. Ancak hastanın konuşmayı anlamasına ve kelimeleri tanımasına yardımcı olur. Hatta telefonda bile iletişim kurabileceklerdir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler nelerdir?

Türkiye’de koklear implant uygulaması karmaşık bir prosedür değildir. Ancak komplikasyon veyan etki riski vardır. Aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir

  • Ameliyat sonrası yoğun ağrı ;
  • Vertigo veya kulaklarda çınlama;
  • Enflamasyon;
  • Antibiyotik veya implantın çıkarılmasını gerektiren enfeksiyon;
  • Ameliyat sonrası kanama;
  • Yüz sinirinde hasar;
  • Kokleaya komşu yapılarda hasar;
  • Tat veya duyu değişiklikleri;
  • Parestezi vb.

Koklear implant ile yaşam nasıldır?

Türkiye’de koklear implant yaptırdıktan sonra, cihazın varlığıyla yaşamayı öğrenmeniz gerekir. Hasta için ömür boyu sürecek bir yol arkadaşı haline gelir. Bununla birlikte, cihazın etkinliğini artırmak ve sorunlardan kaçınmak için alınabilecek birkaç önlem vardır:

  • Özellikle spor aktiviteleri sırasında ses işlemcisini kuru ve tozsuz tutun;
  • Havaalanlarında veya alışveriş merkezlerinde güvenlikten geçerken ses işlemcisinin sesini kısın;
  • Tarama gibi bir muayeneden geçmeden veya özel bakım almadan önce ve uçak yolculuğu sırasında ses işlemcisini kapatın;
  • İmplant kartınızı her zaman yanınızda taşıyın;
  • Banyo veya duş alırken işlemciyi çıkarın;
  • İmplant bölgesine şok vermekten kaçının.

Neden Türkiye’de koklear implant taktırmalıyım?

Birçok uluslararası hasta Türkiye’de koklear implant taktırmayı tercih etmektedir. Bu sağlık turizmi türünün birçok avantajı vardır.

Yetkin uzmanlar tarafından bakım

Ülkenin birçok cerrahı ve hemşiresi bu uzmanlık alanını seçmiştir. Sadece çok yetenekli değil, aynı zamanda çok deneyimliler. Hastalara mümkün olan en iyi bakımı sunmak ve başarılı bir ameliyat geçirmelerini sağlamak için birlikte çalışırlar.

Yüksek kaliteli bir hastanede konaklama

Türkiye’de koklear implant ameliyatı jci (Joint Commission International) tarafından akredite edilmiş bir hastanede gerçekleştirilmektedir. Bu bir güvenlik garantisidir. Böyle bir tesis sıkı protokolleri takip eder ve son teknoloji tıbbi ekipmana sahiptir.

Başarılı bir operasyon

Hastalar, deneyimli ve son derece yetkin bir tıbbi ekip tarafından bakılmaktadır. Yüksek kaliteli bakım sağlarlar. Ayrıca tam güvenlik talimatları verirler. Tüm bunlar komplikasyonları azaltmak ve iyileşmeyi hızlandırmak içindir. Ameliyatın tam bir başarı olmasını sağlarlar.

Uygun bir fiyat

Türkiye’de koklear implantın fiyatı Tayland gibi diğer yabancı ülkelere göre daha düşüktür.

Güzel bir ülkede konaklama

Asya kıtasında yer alan Türkiye, son teknoloji tıbbi tesisleriyle ünlüdür. Ayrıca çok sayıda yetenekli ve deneyimli uzmana sahiptir.

Türkiye’de koklear implant ameliyatı sunan hastanelerin çoğu İstanbul, Antalya veya Ankara gibi güzel yerlerdedir. Bu nedenle hastalar çok keyifli bir konaklamanın tadını çıkarabilirler. Üstüne üstlük, jet lag rahatsızlığından da kurtulmuş olacaklardır. Türkiye, Fransa’dan sadece 1 saat ileridedir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Koklear implant taktırmak acı verir mi?

Ameliyat genel anestezi altında yapıldığı için ağrısızdır. Ameliyat sonrası ağrı da analjezikler sayesinde katlanılabilir düzeydedir. Ayrıca doktor yaraların iyileşmesini hızlandıracak talimatlar verir.

Türkiye’de minimum kalış süresi nedir?

İmplanttan sonra 1 veya 2 gün hastanede kalmanız gerekir. Bu tamamen hastanın durumuna bağlıdır. Daha sonra ameliyat sonrası takip gereklidir. Bu nedenle koklear implant için Türkiye’de minimum kalış süresi 3 ila 6 haftadır.

Türkiye’de koklear implantın başarı oranı nedir?

Başarı oranı yüksektir. Bu oran %95’e kadar çıkabilir, hatta daha da yüksek olabilir. Operasyon gerçek uzmanlar tarafından gerçekleştirilir. Ellerinde son teknoloji ekipmanlar vardır ve ileri teknolojileri uygularlar.

Koklear implant ameliyatı için en iyi ülke neresidir?

Koklear implant ameliyatı dünyanın birçok yerinde mevcuttur. Ancak Türkiye bu tür bir tedavi için en iyi destinasyon olmaya devam etmektedir. Tıbbi olanaklar açısından avantajlı bir konumdadır. Ayrıca deneyimli uzmanlara da sahip.

Türkiye’de bir koklear implantı nasıl organize edebilirim?

Her şeyi kendiniz yapmak yerine seyahatinizin organizasyonunu bizimki gibi uzman bir acenteye emanet etmek daha pratiktir. Her şeyi organize ediyoruz: ulaşım, konaklama, çeviri hizmetleri, ameliyat, ilaçlar, ameliyat sonrası takip, vb.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️