İspanya’da IVF ICSI Fiyatı

fiv icsi i̇spanya 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

IVF ICSI infertilite tedavisi, diğer infertilite tedavi yöntemleri başarısız olduğunda kullanılır. Geleneksel IVF döngüleri başarısız olursa, ICSI infertilite sorunlarının üstesinden gelmek için tedavi için kullanılır.

EniyiKlinik.com sizi İspanya’daki IVF ICSI hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

İspanya’da IVF ICSI fiyatı

İspanya’da IVF ICSI’nin ortalama maliyeti 3.100 Euro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2900 Euro ile 3300 Euro arasında değişebilir.

ProsedürEuro cinsinden fiyat
İspanya’da IVF ICSI3100 €

İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu (ICSI ) Nedir?

İnfertilite, cinsel işlev bozukluğu, anksiyete, depresyon ve sosyal izolasyona yol açabilen karmaşık bir durumdur. Bir çift kısırlıktan muzdarip olduğunda, art arda on iki ay boyunca düzenli cinsel ilişkiye girseler bile artık gebe kalamaz veya hamileliği sürdüremezler.

Gebe kalamama durumundan kadın ve erkek eşit derecede sorumlu tutulabilir. İnfertilite, farklı infertilite tedavileri uygulanarak tedavi edilebilir. İntrauterin inseminasyon (IUI) ile tedavide başarısız olduysanız, İspanya’da hala ICSI ile IVF seçeneğiniz vardır

İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu, genişletilmiş bir in vitro fertilizasyon tedavisi ve bir yardımcı üreme teknolojisi şeklidir. İnfertilite problemlerini ve bozukluklarını tedavi etmek için in vitro fertilizasyona (IVF) ek bir tedavi olarak kullanılır.

IVF ICSI infertilite tedavisi, diğer infertilite tedavi yöntemleri başarısız olduğunda kullanılır. Geleneksel IVF döngüleri başarısız olursa, ICSI erkek faktörü infertilite sorunlarının üstesinden gelmek için tedavi için kullanılır. ICSI prosedüründe, IVF döllenmesi için bir sperm doğrudan yumurtaya enjekte edilir. ICSI tedavisi, erkek partnerin sorun yaşadığı durumlarda kullanılır:

  • Düşük sperm sayısı
  • Düşük sperm kalitesi
  • Boşalma sorunları
  • Spermde yüksek düzeyde antikor varlığı
  • Geleneksel IVF döngülerinin başarısızlığı
  • Morfolojik olarak anormal spermatozoanın alışılmadık derecede yüksek bir yüzdesi

İspanya’daIVF ICSI

İspanya’da intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha ucuzdur. Çeşitli çalışmalar ve istatistiksel veriler, Avrupa’daki infertil çiftlerin İspanya’daki IVF ICSI maliyetini son derece uygun bulduğunu göstermektedir.

İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonuna (ICSI) karşı in vitro fertilizasyon (IVF)

Hasta için in vitro fertilizasyon ve intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu tedavileri infertilite ile aynıdır. Tıp dilinde, geleneksel IVF, spermin bir yumurtayı doğal yollarla döllediği bir tedaviyken, ICSI, kısırlıkta erkek faktörünü tedavi etmeyi amaçlayan IVF’ye ek bir tedavidir. ICSI tedavisi infertilite uzmanlarının gözetimi altında laboratuvarlarda gerçekleştirilir.

  • Erkek epididiminden bir sperm örneği alınır ve yumurtalar rahimden çıkarılır.
  • Sperm daha sonra küçük bir cam iğne kullanılarak yumurtaya enjekte edilir.
  • Döllenmiş yumurta daha sonra büyümesine ve gelişmesine izin vermek için gözlemlenmek üzere saklanır.
  • Embriyo, gebe kalma şansını artırmak için başarılı bir şekilde rahme yerleştirilir.

Doğurganlık ilaçları, kan testleri ve ultrason kontrollerinin maliyeti

İspanya’daki bir IVF merkezine gitmeden önce, hastalar kendilerine İspanya’daki IVF ICSI maliyetini sormalıdır. İspanya’daki çoğu IVF merkezi, IVF ICSI maliyet paketlerine doğurganlık ilaçları, tıbbi konsültasyonlar, laboratuvar testleri, ultrason izleme ve kan testlerini dahil eder. Aynı zamanda, İspanya’daki diğer bazı IVF merkezlerinin İspanya’da IVF ICSI maliyetlerine ilişkin kişiden kişiye değişebilen kendi kuralları vardır.

İspanya’da IVF ICSI maliyetini etkileyen faktörler

İspanya’da IVF IC SI tedavisinin maliyeti ICSI sürecinin kullanımına, embriyoların kalitesine, fibroid tümörlerin varlığına, yumurtalık bozukluklarına ve çiftin infertil olduğu sürenin uzunluğuna bağlıdır. Ayrıca donör yumurta veya sperm kullanımını, embriyoloğun uzmanlığını ve niteliklerini ve infertil çiftin sahip olduğu vakanın türünü de içerir.

İspanya’da IVF ICSI başarı oranı

İspanya’da IVF ICSI için başarı oranı ortalama %30 arasında olabilir. Tedavinin başarı oranı artarsa, bu İspanya’da IVF ICSI maliyetinde bir artışa yol açacaktır. İspanya’da IVF ICSI maliyetini etkileyebilecek diğer faktörler arasında jinekoloğun uzmanlığı, gebelik ve düşükle ilgili tıbbi geçmiş ve en önemlisi hasta geri bildirimi yer almaktadır.

IVF ve ICSI tedavisinin avantajları

Her infertilite tedavisinin kendine özgü faydaları vardır. Aynı durum ICSI ile IVF tedavisi için de geçerlidir. ICSI ile IVF tedavisi, geleneksel IVF döngülerinde başarısızlık, gebe kalamamasına neden olan düşük sperm sayısı, zayıf sperm hareketliliği, vazektomi sonrası hamile kalma girişimleri, fiziksel tıkanıklık ve benzeri diğer kısırlık sorunları yaşayan infertil çiftler için en faydalıdır.

Yapılmaması gerekenler

  • Sigara: İnfertilite uzmanı, IVF ICSI tedavi döngüsüne başlamadan önce çifte sigarayı bırakmalarını tavsiye eder. Sigaranın kadının yumurtası üzerinde dramatik bir etkisi vardır ve toksiktir.
  • İçki: Gebe kalındığında, hamilelik sırasında ve doğuma kadar alkolden kaçınılmalıdır.

IVF ICSI’nin Riskleri

  1. Çoğulgebelikler: IVF’yi tamamlayıcı bir tedavi olarak ICSI kullanan infertil çiftlerin çoğul gebelik yaşama riski artmaktadır. İspanya’daki IVF merkezlerindeki uzmanlara göre, ikiz bebek sahibi olma şansı %30-35, üçüz ve daha fazla bebek sahibi olma şansı ise %5-10’dur. Çoğul gebelikler gebelik diyabeti, yüksek tansiyon, sezaryen ve erken doğum gibi komplikasyonlara yol açabilir.
  2. Konjenital malformasyon riski: ICSI ile gebe kalan bir bebekte konjenital malformasyon riski daha düşük olsa da, çiftler İspanya’daki IVF merkezlerini ziyaret etmeden önce bu risk hakkında bilgilendirilmelidir. Konjenital malformasyonlarla ilişkili riskler hipospadias ve cinsiyet kromozomu anomalileridir.
  3. Yumurtanın zarar görmesi: Sperm enjeksiyonu sırasında yumurtanın zarar görme olasılığı vardır, bu da herhangi bir yavrunun anormal büyümesine ve gelişmesine neden olabilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️