Türkiye’de göğüs dikleştirme

mastopeksi fiyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

Türkiye’de göğüs dikleştirme hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Başarılı bir ikincil rinoplasti için ipuçlarımız.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de gogus dik leştirme hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de göğüs dikleştirme fiyatları

Türkiye’de İstanbul’da gogus dikleştirme işleminin ortalama maliyeti 2.000 Euro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1800 avro ile 2800 avro arasında değişebilir. Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 4 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 1 gecesi hastanede olmak üzere 7 gündür. Fiyata anestezi, operasyon ve destek sütyeni dahildir. Nihai sonuç 7 ay içinde görülebilir.

Göğüs dikleştirme2000 €
Göğüs dikleştirme implantları2800 €
Lipofilling göğüs dikleştirme2200 €
Meme küçültme2100 €

Göğüs dikleştirme nedir?

Avrupa’da veya Türkiye’de mastopeksi (göğüs dikleştirme) yaptırmayı düşünüyorsanız, bunun yardımcı olup olamayacağını görmenin bir yolu, göğsünüzün altına bir kalem yerleştirmek ve orada kalıp kalmadığına bakmaktır. Eğer kalırsa, göğüs dikleştirme bir çözüm olabilir.

Sarkmış, düz göğüslerin veya areolası büyümüş göğüslerin görünümünden veya verdiği histen rahatsız oluyorsanız bu operasyonu tercih edebilirsiniz.

Bu etkiler aşağıdakilerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir

  • Hamilelik
  • Emzirme
  • Ağırlık değişimi
  • Yaş
  • Genetik

Kadınlar genellikle bu prosedürü ayakta tedavi bazında geçirirler, yani klinikte bir gece kalmaları gerekmez. Operasyon yaklaşık 3 saat sürer ve genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir.

Göğüs dikleştirme videosu

Bazı kadınlar mastopeksi ile aynı zamanda göğüs implantı da yaptırmaktadır.

Türk cerrahınız size mevcut seçenekleri tanımlamalı ve prosedürü ayrıntılı olarak açıklamalıdır.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie

Mastopeksi için nasıl hazırlanılır

İlk adım, Türkiye‘de bir plastik cerraha danışmaktır. Bunu yaptığınızda, cerraha hedeflerinizin ne olduğunu söyleyin. Göğüs implantı da istiyorsanız, istediğiniz göğüslerin boyutunu ve şeklini gösteren fotoğraflar getirin. HIV taşıyan kişilerin bu ameliyata girmesine izin verilmektedir.

Türk cerrah sağlık durumunuzu dikkate alacak ve size mevcut seçenekleri açıklayacaktır. Cerrah ayrıca prosedürü, riskleri ve nasıl iyileşebileceğinizi ayrıntılı olarak açıklayacaktır.

Tracé d'un chirurgien pour un lifting mammaire
Göğüs dikleştirme için bir cerrahın taslağı

Türkiye’de göğüs dikleştirme sonrası komplikasyonlar nispeten nadirdir. Bunların başlıca üçü kanama, enfeksiyon ve yara izidir. Cerrahınız size komplikasyon riskini azaltmanıza yardımcı olacak hazırlık talimatları verecektir.

Bu talimatlar sigara içmemeyi, kanamaya neden olabilecek herhangi bir ilaç almadığınızdan emin olmayı ve gerekirse antibiyotik almayı içerecektir.

Ayrıca iyileşme döneminizi de planlamaya başlamalısınız. Örneğin, mastopeksinizden sonra en az 4 ila 6 hafta boyunca ağır nesneleri kaldırmaktan kaçınmalısınız.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de Anne Makyajı

Türkiye’de mastopeksi sırasında neler olur?

Ameliyatınız bir hastanede, ayakta tedavi merkezinde veya doktorun kendi ameliyathanesinde yapılacaktır. Ameliyattan önce anestezist, cerrah ve bakım personeli ile tanışacaksınız.

Schéma d'une opération de lifting des seins
Meme dikleştirme operasyonunun şeması

Türk cerrah göğüs ucunuzun gideceği doğru pozisyonu işaretleyecektir. Daha sonra ameliyathaneye götürüleceksiniz ve burada size genel anestezi veya sedasyon verilecektir.

Cerrah fazla deriyi alacak ve göğüs bezine zarar vermeden göğüs dokusunu doğru pozisyona kaldıracaktır. Türkiye’de göğüs implantlarını tercih ederseniz, cerrah bunları yerleştirecek ve ardından göğüslerinizi kapatacak ve bandajlayacaktır. Göğüslerinizde 24 ila 48 saat boyunca küçük drenler olabilir.

Ameliyat sonrası takip

Cerrahınız, göğüs dikleştirme ameliyatınızdan sonraki birinci veya ikinci günkü takip ziyaretinizde tüm pansumanları ve drenleri çıkaracaktır. Doktorunuz ayrıca göğüs ucunun rengini vekan akışını da kontrol edecektir.

Ameliyattan sonra birkaç gün boyunca kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Doktorunuz genellikle iyileşme sürecinizde ihtiyacınız olan desteği sağlamak için bir sütyen veya özel bir sargı giymenizi önerecektir. İlk hafta ağrı kesici ilaçlara ihtiyacınız olabilir.

Türkiye’de göğüs implantı yaptırdıysanız, göğüslerinize implantın yırtılmasına neden olabilecek herhangi bir darbeden kaçınmaya özen gösterin.

Photo avant et après d'un lifting mammaire en Turquie
Türkiye’de meme dikleştirme öncesi ve sonrası fotoğrafı

2 ila 3 hafta içinde cerrahınız tüm dikişlerinizi alacaktır. Memenin boyutu ve şekli zaman içinde gelişmeye devam edecektir.

İki göğüs arasında simetri açısından hafif farklılıklar olabilir. Bu durumda, plastik cerrahınız gerekirse göğüs ucunun yeniden konumlandırılmasına yardımcı olmak için küçük bir rötuş yapacaktır. Sonrasında küçük ayarlamalar yapılabilir.

İyileşme süreciniz boyunca, cerrahınızın talimatlarına göre aktivitelerinizi sınırlandırmanız ve herhangi bir yan etkiyi veya sorunu derhal bildirmeniz çok önemlidir.

Gaine de compression
Sıkıştırma kuşağı

Her cerrahi prosedür, özellikle enfeksiyon riski taşır. Kozmetik göğüs küçültme ameliyatında göğüs uçlarında veya göğüs derisinde kalıcı his kaybı çok nadirdir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Mastopeksi ile ilişkili bazı nadir riskler vardır:

  • İnsizyonların kötü iyileşmesi;
  • Kapsüler kontraktür;
  • Göğüslerde erken sarkma;
  • Morarma ve iltihaplanma;
  • Göğüs veya göğüs ucu hassasiyetinin kaybı;
  • Düzensiz göğüs şekli.

Bu nedenle, İstanbul’da doğru cerrahı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

Unutulmamalıdır ki, İslam’da mastopeksi haram olarak kabul edilmez. Bir kusuru gidermek için kullanıldığında helal ve kabul edilebilirdir.

Tıbbi kuruluşumuz engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler (PRM) için erişilebilirdir. Özel şoförümüz tarafından havaalanından alınacaksınız. Otelinize ve kliniğe götürüleceksiniz.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de jinekomasti fiyatları

Mastopeksi ile ilişkili riskler ve komplikasyonlar

Türkiye’de mastopeksi yaptırdıktan sonra aşağıdakilerle karşılaşabilirsiniz:

  • Yara izleri. Bunlar genellikle zamanla kaybolur.
  • Göğüs ucunun veya memenin hassasiyetinde değişiklikler. Bu genellikle birkaç hafta sonra geri döner, ancak bazen kalıcı olabilir.
  • Farklı şekil veya boyutlarda göğüsler. Bazen bunun nedeni göğüslerin farklı hızda iyileşmesidir.
  • Göğüs ucunun veya areolanın kaybı. Bu nadirdir, ancak operasyon ilgili bölgede kan kaybıyla sonuçlanırsa meydana gelebilir.
Photo après un lifting des seins
Göğüs dikleştirme sonrası fotoğraf

Mastopeksi emzirmeyi nasıl etkiler?

Göğüsleriniz gelişmeyi tamamladıktan sonra herhangi bir yaşta göğüs dik leştirme yaptırabilirsiniz. Hamilelikten önce veya sonra da yaptırabilirsiniz. Mastopeksiden sonra emzirmeye devam edebilirsiniz.

Uzun vadeli sonuçlar

Sonuçlar operasyondan hemen sonra görülebilir, ancak nihai sonuca ulaşmak birkaç ay sürebilir.

Göğüs dikleştirme sonuçları kalıcı olmayabilir. Başka bir mastopeksiye ve göğüs büyütmeye ihtiyacınız olabilir.

Zaman içinde bazı kadınlar göğüslerinin genel görünümünü iyileştirmek için bir “rötuş” prosedürü olarak göğüs dikleştirme yaptırmayı tercih eder. Ancak tam bir prosedüre ihtiyaç duymayabilirler.

Sabit ve sağlıklı bir kiloda kalmak sonuçların daha uzun süre korunmasına yardımcı olabilir.


Bir seçim yapmakta zorlanıyorsanız, prosedürünüzü başarılı bir şekilde ve daha düşük bir ücretle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de meme dikleştirme ne kadar sürer?

Türkiye’de göğüs dikleştirme ameliyatının sonuçları ortalama 10 yıl sürmektedir. Ancak bu süreyi etkileyebilecek bazı faktörler vardır: hamilelik, kilo değişiklikleri veya spor aktiviteleri sırasında göğüslerin desteklenmemesi.

Göğüs dikleştirme, kasları etkilemediği için genellikle ağrısız bir operasyondur. Bununla birlikte, operasyonu takip eden birkaç gün boyunca ağrı kesicilerle kolayca giderilebilecek hafif bir ağrı hissedilmesi mümkündür.

Göğüs dikleştirme Türkiye’de çok yaygın bir operasyondur ve başarı oranı yaklaşık %96’dır. Operasyonun sonuçlarını etkileyen faktörler arasında hastanın yaşı, cerrahın uzmanlığı ve memelerin ilk görünümü yer alır.

Göğüs dikleştirme, kalça ve/veya basen liposuction’ı, abdominoplasti veya meme implantlarının takılması gibi diğer operasyonlarla birleştirilebilir. Riskleri sınırlamak için, genellikle kendinizi 2 veya 3 eşzamanlı operasyonla sınırlamanız tavsiye edilir.

Evet, implantlar olmadan göğüs dikleştirme yaptırmak mümkündür: buna göğüs sarkıklığı tedavisi denir. Bu operasyon sarkmış dokuyu ve sarkmış memeleri düzeltirken orijinal fincan boyutunu korur.

Türkiye’de göğüs dikleştirme için kalış süresi, 1 gece hastanede yatış dahil olmak üzere yaklaşık 7 gündür. Bu, cerrahın ilk ameliyat sonrası bakımı gerçekleştirmesine ve iyileşmenin mümkün olan en iyi koşullar altında gerçekleştiğini kontrol etmesine olanak tanır.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️