Türkiye’de glokom tedavisi

Türkiye’de glokom tedavisi mi düşünüyorsunuz? Bu nihai kılavuz, İstanbul’daki prosedür, iyileşme ve maliyet hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Fiyat teklifi isteyin ve Türkiye’de başarılı bir göz ameliyatı için en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de glokom tedavisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de glokom tedavisi fiyatları

Türkiye’de bir glokom tedavisi prosedürünün ortalama fiyatı 200 €, lazer trabeküloplasti fiyatı 500 €’dur. Trabekülotominin fiyatı 2.300 € ve lazer iridotominin fiyatı 300 €’dur.

Türkiye’de Glokom200 €
Lazer trabeküloplasti500 €
Trabekülotomi2300 €
lazer iridotomi300 €

Giriş

Türkiye’de glokom tedavisini düşünmeniz için birçok neden var . Sanılanın aksine, Boğaz’ın ülkesindeki tıp mesleği yalnızca kozmetik cerrahi alanında mükemmel değildir.

Bu toprakları sağlık hizmeti destinasyonunuz olarak seçerek eksiksiz, güvenilir ve uygun fiyatlı bir çözüm bulabilirsiniz .

Gerekli adımları atmadan önce şüphesiz aklınızda birkaç soru var. İster hastalığın kendisi hakkında olsun, ister operasyonun nasıl gerçekleştirileceği. En iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için bu kılavuzu bir araya getirdik. Riskler, olası yan etkiler, beklenen sonuçlar, fiyatlar… hiçbir şeyin gözden kaçmadığından emin olmak istiyoruz.

Açıkçası, her hastanın kendine özgü beklentileri, ihtiyaçları ve özellikleri vardır. Alacağınız bilgiler geneldir – ancak seyahat lojistiği söz konusu olduğunda, her vakaya kişisel bir yaklaşım benimsiyoruz. Bu şekilde, glokom tedavinize saygın bir Türk kuruluşunda gönül rahatlığıyla yaklaşabilirsiniz.

Glokom nedir?

Glokom kronik bir göz hastalığıdır. En ufak bir belirtide bir uzmandan randevu almak şarttır. Hızlı tedavi edilmezse, optik sinir tamamen işlevini yitirebilir ve bu dageri dönüşü olmayan görme kaybına yol açabilir.

Çok fazla teknik ayrıntıya girmeyeceğiz, ancak bu durumu karakterize eden mekanizmalar şunlardır :

  • Glokom genellikle göz küresi içindeki basınç artışından kaynaklanır . Aköz hümörün üretimi ve drenajı tehlikeye girer… bu değerli oküler sıvı tüm optik yapılarımızı besler ve oksijenlendirir. Sonuç , optik sinir üzerinde giderek artan ve ısrarcı bir baskıdır .
  • Yavaş yavaş (ancak bazı durumlarda ilerleme özellikle hızlı görünür), bu önemli hasara neden olur. Herhangi bir önlem alınmazsa, hasta periferik görüşünü yavaş yavaş kaybedecektir . Merkezi görüş korunmaz… körlüğe yol açar .

Başka bir deyişle, glokom körlüğe yol açabilir . Zaman kaybını önlemek için Fransa’da teşhis koydurmak ve ardından Türkiye’de ameliyat olmayı düşünmek gayet mümkündür .

Türkiye’de kök hücre tedavisi hakkındaki raporumuzu okuyun

Glokom: Kimler etkilenir?

Lyon Üniversite Hastanesi tarafından 2023 yılında sağlanan bilgilere göre, kırk beş yaş ve üzeri Fransızların %1 ila 2’sinin bu rahatsızlıktan etkilendiği belirtilmelidir. Demografik imlecin biraz değiştiği (45’ten 50’ye) Birleşik Krallık’ta bu rakam %4’tür.

Genç insanlarda nadiren glokom gelişir. Bu nedenle, yine CHU de Lyon’un resmi web sitesine göre, “bu ölçümleri yapmak için her iki yılda bir ( 45 yaşından itibaren) uzmanınızı görmeniz tavsiye edilir”. Önleyici randevular birçok hayat kurtarabilir. Aile geçmişinin komplikasyon riskini artırabileceği unutulmamalıdır. Ancak nedenler her zaman genetik değildir.

Siz veya bir yakınınız maalesef bu sorundan etkileniyorsa, çözüm yolları olduğunu bilmelisiniz.

Glokom tedavi edilebilir mi?

Bilimsel ilerleme , glokomun ilerlemesi için güvenilir tedavilerin geliştirilmesini mümkün kılmıştır . “Tedaviler” diyoruz çünkü bazıları birbirini tamamlayan çeşitli olası yaklaşımlar vardır.

Glokomu tedavi etmenin farklı yolları

Alınacak önlemler (her zaman bir uzmanın tavsiyesi üzerine) şunları içerir..

  • İlaç tedavisi. Göz sıvısını düzenlemek için bazı göz damlaları kullanılır . İstenen sonuçları elde etmek için günlük uygulamanızda titiz olmanız gerekir. Duruma göre bazı oral tabletler de mevcuttur.
  • Lazer tedavisi. Burada kullanılan teknolojinin oldukça karmaşık bir adı vardır: trabeküloplasti. Trabekulum bölgesinde hedeflenen etkilerin üretilmesini içerir. Trabekulum bir doku ağıdır. Sağlam olduğunda, aköz hümörün drenajını neredeyse mükemmel bir şekilde düzenler. Eğer arızalanırsa, işlevlerini eski haline getirmek için lazer uygulanır. Bu şekilde tehlikeli basınç azaltılır.
  • Cerrahi tedavi. Bu, glokom için en eksiksiz tedavidir. Göz cerrahı doğal drenaj mekanizmalarına “yardımcı” olan implantlar yerleştirebilir. Bir başka prosedür de yeni bir drenaj yolu oluşturmaktır (trabekülektomi). Bu iki seçenek birbirini tamamlar veya duruma göre bağımsız olarak planlanır.

Türkiye’de glokom cerrahisinde başarı oranı nedir?

Başarı oranının %100 olduğunu iddia etmek yanlış olur. Ancak Türkiye’de glokom tedavisinde başarı oranı oldukça yüksektir. Kaynağa bağlı olarak bu rakam %90 hatta %99′dur.

Unutmayın ki başarı şansı zamanla azalır. Ne kadar uzun süre ertelerseniz, onarmak ve telafi etmek o kadar zor olacaktır.

Neden Türkiye’de glokom ameliyatı planlamalısınız?

Kendi ülkenizde klinikler ve dolayısıyla uzmanlar varken glokom tedavisiiçin neden Türkiye ‘ye seyahat etmeniz gerektiğini merak ediyor musunuz? Elbette Fransız, İngiliz veya İsviçreli göz doktorlarının çalışmalarını değersizleştirmeye çalışmıyoruz ..

Ancak, Türkiye’de sağlık turizminin bir dizi avantajı var.

  • Fiyat, ilgili işin karmaşıklığına göre değişiyor. Örneğin birtrabekülektomi için Türkiye’de 2.300 € ödemeyi beklemelisiniz.
  • Uluslararası hastalar genellikle bu alandaki uygulayıcıların mükemmel itibarının farkındadır. İngiltere’de, Fransız hastanelerinde olduğu gibi, tedavi sistemi daha çok yerel hastalar için tasarlanmıştır. Türkiye, kültürel bir kavşak olma özelliğine sadık kalmakta ve tıbbi hizmetlerine evrensel bir perspektiften bakmaktadır.
  • Tedavi hızı en sık öne sürülen nedenlerden biridir. Bu konuda kapsamlı istatistikler bulunmamakla birlikte, çok sayıda tanıklık bu yöne işaret etmektedir. Türkiye ‘de bekleme listesi daha kısadır . Bir kişi acil tıbbi bakım arıyorsa (ve gördüğümüz gibi glokomun hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekiyorsa), bir Türk kliniğine seyahat etmek daha güven verici görünmektedir.
  • Fransa, Birleşik Krallık ve çevre ülkelerin çoğunda daha az yaygın olan her şey dahil paket , Boğaz kıyılarında sıklıkla sunulmaktadır. Bu pakete (en sofistike haliyle) konsültasyon, ameliyat, hastanede yatış, ameliyat sonrası bakım… ve hatta havaalanı transferlerinden konaklamaya kadar her şey dahildir. Seyahat acentemiz yolculuğunuzu organize etmenize yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size sunulan düzenlemeler ve teklifler hakkında daha ayrıntılı bir sunum yapmaktan memnuniyet duyarız.

Şimdi önemli bir noktaya dönmek istiyoruz: ameliyatın kendisi.

Glokom ameliyatı nasıl gerçekleşir?

Her uzman, kendi uygulamasına bağlı olarak özel profesyonel seçimler yapar. Bununla birlikte, tüm glokom ameliyatlarında ortak olan birkaç ilke vardır.

Şimdi üç ana aşamaya odaklanalım: hazırlık, ameliyatın kendisi ve iyileşme.

Glokom ameliyatına nasıl hazırlanırsınız?

Sağlık hizmetlerinin diğer tüm alanlarında olduğu gibi oftalmolojik cerrahide de tıbbi ve cerrahi ekiple önceden tanışmak esastır. İlk teması kurmak için bir randevu alınır.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Türkiye’de glokom tedavisi hakkında sıkça sorulan sorular

Glokom nedir?

Glokom, genellikle yüksek göz içi basıncı nedeniyle optik sinire zarar veren ve çevresel görmeden başlayarak ilerleyici görme kaybına yol açan bir göz hastalığıdır.

Yaygın glokom türleri nelerdir?

İki ana tipi, aköz hümör tahliyesinin yavaş olduğu açık açılı glokom ve göz basıncında hızlı bir yükselmeye neden olan açı kapanması glokomudur.

Risk faktörleri nelerdir?

Faktörler arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, aile öyküsü, etnik köken, diyabet, hipertansiyon ve uzun süreli kortikosteroid kullanımı yer alır.

Hangi tedaviler mevcut?

Tedavi, göz içi basıncını düşürmek için göz damlalarını, aköz hümör çıkışını iyileştirmek için lazer tedavisini ve basıncı düşürmek için ameliyatı içerir.

Glokom tedavi edilebilir mi?

Glokomun tedavisi yoktur, ancak erken ve düzenli tedavi göz içi basıncını kontrol altına alabilir ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir.

Glokom nasıl önlenebilir veya tespit edilebilir?

Önleme, özellikle risk altındaki kişiler için düzenli göz muayenelerini içerir. Görüşünüzdeki herhangi bir değişikliği bir göz doktoruna bildirin ve onun tavsiyelerine uyun.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️