Türkiye’de FFS yüzünün kadınsılaşması

Türkiye’de yüz feminizasyonu yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? Bu nihai kılavuz, İstanbul’daki prosedür, iyileşme ve maliyet hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Fiyat teklifi isteyin ve Türkiye’de başarılı bir transseksüel ameliyatı için en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’de yüz feminizasyonu hakkında bilgilendirir ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de FFS yüz feminizasyonu ameliyatının maliyeti nedir?

Türkiye’de FFS yüz feminizasyon ameliyatının maliyeti yaklaşık 16.000 €’dur. Bu fiyata alın çizgisi alçaltma ameliyatı (1900 €), kaş kaldırma (1700 €), yanak büyütme (2700 €), burun estetiği (2200 €), üst dudak kaldırma (900 €), çene konturu (2200 €), çene konturu (1300 €), Adem elması küçültme (1200 €) ve liposuction (2100 €) dahildir.

Alın çizgisinin alçaltılması 1900 €
Kaş kaldırma1700 €
Yanak büyütme2700 €
Rinoplasti2200 €
Liposuction2100 €
Üst dudak kaldırma900 €
Çene konturu2200 €
Genioplasti (çene)1300 €
Adem elması küçültme1200 €

Giriş

Yüz Feminizasyon Cerrahisi (FFS) MFO’nun tam tersidir. Türkiye’de özellikle transseksüellerin ilgi gösterdiği bir estetik ameliyat şeklidir. “Erkek” olarak doğan bu kişi, kendi bedeninin tutsağı olduğu izlenimine sahiptir. Bu nedenle bu hasta bir kadının belirli cinsel özelliklerine sahip olmak istemektedir. Bu operasyonun içerdiği teknoloji, rahatsızlığını hafifletmede ve kimlik ve özgüven sorunlarını çözmede kendisine çok yardımcı olacaktır .

Ancak birçok cisgender kadın da hastanelerde yüz estetik ameliyatı geçirmeyi hayal ediyor. Erkeksi özelliklere sahip bir yüzleri vardır ve bunu daha kadınsı hale getirmek isterler.

Yüz germe ve feminenleştirme ameliyatının Fransa’da Sosyal Güvenlik tarafından geri ödenmeyen kişiselleştirilmiş tedavilerden biri olduğu unutulmamalıdır. Bununla birlikte, bu prosedür popüler olmasına rağmen oldukça pahalıdır.

Bu nedenle, daha kadınsı görünme hayallerini gerçekleştirmek için birçok hasta Türkiye’deki estetik turizmine yöneliyor. Türkiye şu anda Avrupa ve Orta Doğu’dan plastik cerrahi aboneleri için önde gelen destinasyondur. Tayland’ı tahtından indirmeyi başardı.

Türkiye’de, özellikle de İstanbul’daki nitelikli bir estetik tıp kliniğinde FFS yüz feminizasyonu yaptırmak daha uygun maliyetli bir seçimdir. Başarı oranı da çok yüksektir. Ancak sunulan hizmetlerin kalitesi de oldukça övgüye değerdir.

Yüz feminizasyon cerrahisi (FFS) nedir?

Türkiye’de yüz feminizasyon cerrahisi, uzman bir cerrah tarafından gerçekleştirilen benzersiz bir estetik tıp çeşididir. Yüzün hatlarını ve özelliklerini yumuşatmak için çeşitli cerrahi operasyonlara odaklanan anahtar teslim bir klinik prosedürdür. İşlemin ardından hasta çok daha kadınsı bir görünüme kavuşacaktır.

FFS, yüz ve boynun çeşitli bölgelerinin modifiye edilmesini içerir. Çoğu durumda operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir. Bazen tek bir operasyon yeterlidir. Ancak cerrah hastanelerde birkaç operasyon da planlayabilir. Yüz feminizasyonunun aşağıdaki gibi diğer estetik tedavilerle tamamlanabileceği unutulmamalıdır:

  • Kırışıklıkları ve ince çizgileri ortadan kaldırmak için yüz germe,
  • Kahverengi lekelerin giderilmesi gibi ciltle ilgili prosedürler,
  • Yüzü gençleştirmek için botoks enjeksiyonları vb.

Yüz feminizasyon ameliyatı kimlere yapılmalıdır?

Transgender veya non-binary kişiler Türkiye’de yüz feminizasyon cerrahisi için ideal adaylardır. Bu kişiler genellikle yüz hatlarının arzu ettiklericinsiyet kimlikleriyle uyuşmadığını hissederler. FFS, dönüşümlerinde önemli bir aşamadır.

Ancak FFS, fazla erkeksi bir yüz özelliğine sahip olan bir kadını da baştan çıkarabilir. Bu bir stres ve rahatsızlık kaynağı haline gelebilir. Bu tür bir prosedür şu özelliklere sahip kadınlar için uygundur

  • Çok yüksek veya çok yağlı bir alın,
  • Çok ağır veya çok belirgin bir kaş kemiği,
  • Çok geniş, çok sivri veya çok köşeli bir çene hattı veya çene,
  • Çok koyu gözler vs.

FFS için asgari yaş ne kadardır?

Çeşitli kaynaklara göre, 18 yaşında bu ameliyatı yaptırmak mümkündür. Ancak bazı cerrahlar hastaların en az 21 yaşına kadar beklemelerini önermektedir. Bu tür dönüşümlerin dikkate alınması için fiziksel ve psikolojik olgunluğun gerekli olduğuna inanıyorlar.

Yüz kadınlaştırma ameliyatı hangi prosedürleri içerir?

Uygulanacak cerrahi prosedürler hastanın yüzünün özelliklerine bağlıdır. Yüzün üst, orta ve alt kısımlarının yanı sıra servikal bölgeyi de etkileyebilirler. Cinsiyet onaylayıcı yüz cerrahisi, ilgili kişinin isteklerine göre uyarlanır. Başka bir deyişle, tedavi kişiselleştirilmelidir. İşte Türkiye’deki yüz feminizasyon uzmanları tarafından gerçekleştirilen prosedürlerden sadece bazıları.

Alın şekillendirme ve kaş kaldırma

Alın şekillendirme çok yaygın bir FFS tekniğidir. Çok belirgin veya çıkıntılı kaşları değiştirmeyi ve göz kapaklarını kaldırmayı amaçlar. Sonuç daha açık gözler ve daha yumuşak bir yüzdür. Uzmanın elinde çeşitli yöntemler vardır. Düzeltme yapabilir, kemiği tıraşlayabilir veya kemik grefti kullanabilir.

Rinoplasti

Türkiye’de burun estetiği de yüzün feminenleştirilmesinde etkili bir yöntemdir. Burun yapısının iyileştirilmesini içerir . Bu şunları içerir

  • Boyutunun küçültülmesi,
  • Eğrileri iyileştiriliyor,
  • Burun ve üst dudak arasındaki açıyı değiştirin,
  • Burun deliklerini daraltın,
  • Ucu düzeltin.

Çene ve çene şekillendirme

Çene hattının düzeltilmesi, FFS cinsiyet onaylayıcı cerrahi prosedürler listesine yeni bir eklemedir. Erkeklerin çeneleri daha belirgin ve kare şeklindedir. Daha yuvarlak ve yumuşak hale getirilmesi gerekir. Cerrah çene kemiğini veya alt çene kemiğinin açısını değiştirebilir. Amaç oval veya kalp şeklinde bir yüzü yeniden yaratmaktır.

Trakeal tıraşlama

Bu yüz feminizasyon tekniği trans bireyler arasında çok yaygındır. Adem elmasının küçültülmesini içerir. Laringeal çıkıntının azaltılması en yaygın kullanılan tıbbi terimdir. Uzman, bir erkeği kadından ayıran bu çıkıntılı kısmı kademeli olarak çıkarır.

Liposuction ve yağ grefti

Bunlar boyun ve çeneyi yeniden yapılandırmak için kullanılan teknikleri tamamlar. FFS uzmanları bazen bu bölgelerdeki fazla yağın liposuction ile alınmasını önermektedir. Böylece hasta daha belirgin, daha ince bir çene hattına sahip olacaktır. Ancak dudaklar gibi belirli bölgeleri dolgunlaştırmak için yağ grefti de yapabilirler.

FFS’nin riskleri, komplikasyonları ve yan etkileri nelerdir?

Türkiye’de yüz feminizasyon ameliyatı olma kararı risksiz değildir. Operasyon sırasında komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Operasyonun kendisi de istenmeyen etkiler yaratabilir. İşte operasyondan sonra ortaya çıkabilecek sorunlar.

Anestezi riskleri

FFS genel anestezi altında gerçekleştirilir. Anestezi alerjik reaksiyonlara, solunum güçlüklerine ve hatta bazı kişilerde ölüme neden olabilir.

Enfeksiyon ve kanama

İşlem sırasında ve sonrasında enfeksiyon veya aşırı kanama gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Yapılan kesiler çirkin yara izleri bırakabilir.

Sinir hasarı

Ameliyat sırasında sinirlerin etkilenme riski vardır. Bu durum geçici veya kalıcı sinir hasarına neden olabilir. Bu durum aşağıdaki gibi rahatsız edici semptomlarla ilişkilidir:

  • Karıncalanma,
  • Yüzde uyuşma,
  • Kas zayıflığı.

Kötü sonuçlar

Ameliyat sonucunun öğrenilmesi çok önemli bir andır. Bir profesyonel çağrıldığında başarı oranı yüksektir. Ancak hastanın gerçek beklentilerine bağlı olarak değişebilir. Bazen sonuç hayal kırıklığı yaratır. Bazen revizyon ameliyatı bile gerekebilir.

Duygusal sorunlar

Yüz kadınlaştırma ameliyatı zararsız bir işlem değildir. Görünüşte belirli bir değişikliğe yol açabilir. Değişiklikler tatmin edici olmadığında, önemli bir duygusal sıkıntı riski vardır.

Ameliyat nasıl gerçekleşir?

Türkiye’de yüz feminizasyon ameliyatı birkaç aşamada gerçekleşir. Hangileri olduğunu öğrenin.

Bir konsültasyon

FFS yaptırmaya karar veren herkes ilk konsültasyon için randevu almalıdır. Bu ilk görüşmede uzman, operasyon hakkında ayrıntılı bilgi vermekle yükümlüdür. Her şeyden önce, riskleri ve komplikasyonları açıklamalıdır. Ayrıca hasta tarafından sorulan her soruya cevap vermelidir. Hastaların da uzmana beklentilerini ve hedeflerini anlatmaları gerekmektedir.

Estetik cerrah bu toplantı sırasında morfolojik bir teşhis de yapmalıdır. Bu, istenen sonucu elde etmek için değiştirilmesi gereken unsurları belirlemesini sağlar. Her hastanın kendine özgü ihtiyaçları olduğu söylenmelidir. Uzman daha sonra tedavi planını ve tahmini ücreti hazırlayacaktır. Hastaya düşünmesi için zaman verilir. Hasta tahmini belgeyi imzaladığında prosedür başlatılmış olur.

Hazırlık

Bu çok önemli bir aşamadır, çünkü ameliyatın başarısı buna bağlıdır. Cerrah ameliyat öncesi bir muayene gerçekleştirir. Hastanın tıbbi geçmişini değerlendirmelidir. Amaç, böyle bir operasyonun sağlık risklerini önceden belirlemektir. Herhangi bir kontrendikasyon varsa operasyon iptal edilir .

Uzman daha sonra kesin ameliyat öncesi talimatlar verir. Bunlar riskleri ve komplikasyonları önlemeye ve azaltmaya hizmet eder. Hastadan genellikle belirli ilaçlardan veya yiyeceklerden kaçınması istenir.

Ameliyat

Başarılı bir hazırlık aşamasından sonra operasyon planlanır. Kararlaştırılan tarihte hasta kliniğe gelir. Tıbbi ekip ameliyatı gerçekleştirir.

Nekahat dönemi

Yüz feminizasyon ameliyatı geçiren bir hastanın değişen uzunlukta bir nekahat dönemine ihtiyacı vardır. Biraz şişlik ve rahatsızlık hissedebilirler. İlk hafta fiziksel aktivite azaltılmalı veya durdurulmalıdır. Dikişlerin alınması yaklaşık 15 gün sürer. Ameliyat sonrası takip programın bir parçasıdır. Süresi yapılan operasyonlara göre değişir.

Neden Türkiye’de FFS yaptırmalıyım?

Türkiye medikal turizm için ünlü bir destinasyondur. Ankara’daki gibi modern, yüksek kaliteli tıbbi ekipmana sahip birçok hastaneye ev sahipliği yapmaktadır. Ülkede ayrıca estetik tıp alanında uzmanlaşmış ve zengin deneyime sahip çok sayıda cerrah bulunmaktadır.

Türkiye ile Fransa arasındaki zaman farkı sadece bir saattir. Bu nedenle hastalar uyku bozukluğu ve sinirlilik gibi jetlag etkilerinden kaçınabilirler. Tüm bunların ötesinde, tıbbi prosedürlerin maliyeti makuldür. Bu nedenle Türkiye’de yüz feminizasyon cerrahisi avantajlı bir seçenektir.

Dr MFO, transseksüel cerrahide en tanınmış FFS uzmanlarından biridir. Kendisi yüz feminizasyonu, meme büyütme ve genital rekonstrüksiyon konularında uzmandır. Klinik, son derece ünlü bir turizm merkezi olan Antalya’da yer almaktadır. Bu dinamik şehir muhteşem plajlara ve zengin bir tarihe sahiptir. Türkiye’ye yapılan bu gezi, bu olağanüstü yeri keşfetmek için ideal bir fırsattır.

Türkiye’de yüz feminizasyon ameliyatı ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de yüz feminizasyon ameliyatının fiyatı çeşitli parametrelere bağlıdır:

  • Yapılacak değişiklikler,
  • Operasyonun gerçekleştirildiği yer,
  • Cerrahın deneyimi ve itibarı,
  • Ameliyat öncesi ve sonrası bakım masrafları,
  • Konsültasyon ücretleri,
  • Gerekli herhangi bir ek tedavi.

Bununla birlikte, 8500 ila 16500 € arasında makul bir bütçeyle FFS yüz feminizasyonunun ve mükemmel hizmetin tadını çıkarmak mümkündür.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Türkiye’de FFS hakkında sıkça sorulan sorular

İyileşme süresi ne kadardır?

Bu, operasyonun kapsamına bağlıdır. Genel olarak üç ila dört hafta arasında sürer. Bu süreden sonra hasta normal hayatına devam edebilir.

Nasıl bir sonuç bekleyebilirsiniz?

Türkiye’de yüz feminizasyon ameliyatının nihai sonucunu görmek 6 ila 12 ay sürer.

İyileşme süresi ne kadardır?

Bu, ameliyatın kapsamına bağlıdır. Genel olarak üç ila dört hafta arasında sürer. Bu süreden sonra hasta normal hayatına dönebilir.

Nasıl bir sonuç bekleyebilirsiniz?

Türkiye’de yüz feminizasyon ameliyatının nihai sonucunu görmek 6 ila 12 ay sürer.

Yara izleri olacak mı?

Cerrahın kesiler ve bazen de kemik grefti yapması gerekir. Ancak, yetenekli ve sertifikalı bir profesyonel operasyonu dikkatli bir şekilde gerçekleştirecektir. Daha sonra yara izlerini gizleyebilir.

Türkiye’de bir FFS için nasıl hazırlanabilirim?

Hastalar tüm prosedürleri kendileri gerçekleştirebilirler. Örneğin, kliniği seçebilir, doktorla iletişime geçebilir ve ulaşım ve konaklamayı organize edebilirler. Ancak birçok hasta bizimki gibi yurtdışında ameliyat konusunda uzmanlaşmış bir seyahat acentesini kullanmayı tercih ediyor. Türkiye’deki konaklamanızı A’dan Z’ye organize edebiliriz. Ayrıca size kişiselleştirilmiş yardım da sunabiliriz. Bu hizmete erişmek için iletişim formunu doldurmanız yeterlidir. Size cazip bir paket sunabiliriz.

Bavullarınızı nasıl hazırlıyorsunuz?

Hastalar yanlarında rahat kıyafetler ve kaldıkları ve iyileştikleri süre boyunca ihtiyaç duyacakları tıbbi malzemeleri getirmelidir. Ayrıca kitap, oyun veya diğer eğlence araçlarını getirmek de iyi bir fikirdir.

İyileşmeyi nasıl hızlandırabiliriz?

İyileşmeyi hızlandırmak için doktorun ameliyat sonrası tüm talimatlarına harfiyen uyulmalıdır. Hastalar ameliyattan sonra da dinlenmelidir. Son olarak, susuz kalmamak önemlidir.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️